Αυτά είναι τα 5 πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ελλάδα και τα μυστικά που κρύβουν

07:01 3/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Σπήλαια στην Ελλάδα. Τουρισμός με υψηλές συγκινήσεις για όσους γοητεύονται από τα γεωλογικά φαινόμενα.

Και για να φρεσκάρουμε λίγο και τις γνώσεις σας στην γεωλογία τα σπήλαια είναι ιδιαίτεροι γεωλογικοί σχηματισμοί με τη μορφή κοιλότητας στο έδαφος.

Η δημιουργία τους είναι αποτέλεσμα σεισμών και διάβρωσης των πετρωμάτων που προκαλεί το νερό, καθώς εισχωρεί σμιλεύοντας τους ιδιαίτερους σχηματισμούς που είναι οι σταλακτίτες

και οι σταλαγμίτες. Στα αρχαία χρόνια αποτέλεσαν τόπο κατοικίας για τους ανθρώπους ενώ αργότερα λειτούργησαν ως τόποι λατρείας.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι βρίσκονται τουλάχιστον 8.500 καταγεγραμμένα σπήλαια, τα επισκέψιμα όμως είναι πολύ λιγότερα. Σας συγκεντρώσαμε πέντε πανέμορφα σπήλαια στην Ελλάδα.

Σπήλαιο Κουτούκι: Είναι το μεγαλύτερο, πιο γνωστό και μάλλον και το πιο όμορφο σπήλαιο στην Αττική. Βρίσκεται σε υψόμετρο 510 μ. στις ανατολικές παρυφές του ορεινού όγκου του Υμηττού στην Παιανία, 35 χλμ. από την Αθήνα.

Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1926 με το εσωτερικό του να εξερευνείται δύο χρόνια αργότερα. Η χαρτογράφηση του ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα, το 1954 από τους σπηλαιολόγους Ιωάννη και Άννα Πετροχείλου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Αυτά είναι τα 5 πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ελλάδα και τα μυστικά που κρύβουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά, Ελλάδα,afta, ellada