Αφγανιστάν: Επίθεση με ρουκέτες εναντίον της προεδρίας

07:56 20/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα εναντίον του προεδρικού παλατιού στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Την ώρα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη προσευχή για τη μουσουλμανική γιορτή της θυσίας στην οποία ήταν παρόντες ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι και άλλοι αξιωματούχοι.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής. Σε απευθείας τηλεοπτικά πλάνα, ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στον χώρο όπου βρίσκεται το προεδρικό παλάτι.

Ο αρχηγός του κράτους και άλλοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν την προσευχή την ημέρα που ξεκινά η γιορτή της θυσίας, ή Έιντ αλ Άντχα.

Το

Αφγανιστάν συνεχίζει να συγκλονίζεται από τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι ελέγχουν ήδη πάνω από τις μισές περιφέρειες.

Ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Μιρουάις Στανικζάι, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας τραυματισμός.

«Οι εχθροί του Αφγανιστάν εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον διαφόρων τοποθεσιών στην Καμπούλ. Μια ρουκέτα έπεσε πίσω από το τέμενος Έιντ Γκα, η δεύτερη πίσω από το (εμπορικό) κέντρο Gulbahar και η τρίτη κοντά στο (πάρκο) Σαμάν ι Χουζόρι», διευκρίνισε.

Και τα τρία σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος βρίσκονται σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου γύρω από το προεδρικό παλάτι, το οποίο έχει γίνει στόχος επιθέσεων με ρουκέτες αρκετές φορές στο παρελθόν – η πιο πρόσφατη έγινε τον Δεκέμβριο.

Η επίθεση σημειώθηκε την πρώτη ημέρα της γιορτής της θυσίας, έπειτα από ακόμη ένα Σαββατοκύριακο εν πολλοίς στείρων συνομιλιών ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.

To άρθρο Αφγανιστάν: Επίθεση με ρουκέτες εναντίον της προεδρίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφγανιστάν, Επίθεση,afganistan, epithesi