ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Να βγούμε από το ηφαίστειο με τα χέρια ψηλά» ανέφερε ο προπονητής των Κροατών

17:44 18/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο προπονητής της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ιγκόρ Μπίστσαν στις δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλησε να παρομοιάσει την έδρα της Ένωσης με ηφαίστειο, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να βγουν με τα χέρια ψηλά. 

Μετά την ήττα της Ντινάμο από την ΑΕΚ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Κροατία, ο Ιγκόρ Μπίστσαν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τον ίδιο

και τους παίκτες του να έχουν ένα αρκετά απαιτητικό έργο μπροστά τους.

Μάλιστα ο Μπίστσαν γνωρίζει πως το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα είναι κατάμεστο, με τον κόσμο της Ένωσης να θέλει από την ΑΕΚ να κερδίσει την Ντινάμο.

Στο πλαίσιο αυτό ο τεχνικός του συλλόγου από το Ζάγκρεμπ ανέφερε πως άπαντες εντός της Ντινάμο θέλουν να πάρουν τη νίκη, ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ΑΕΚ είναι μια πολύ σκληρή και επιθετική ομάδα η οποία δημιουργεί αρκετές φάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Όλα είναι ξεκάθαρα, μας περιμένει μια πολύ δύσκολη πρόκληση, ένα δύσκολο έργο. Πρέπει να κερδίσουμε, θέλουμε να κερδίσουμε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, θα ριχτούμε στη μάχη θα δώσουμε τα μέγιστα και πιστεύουμε ότι θα είναι αρκετό να κερδίσουμε και να περάσουμε.
Έπαιξα σε διαφορετικό γήπεδο, δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι να συγκρίνω. Ξέρω τι είναι ένα τέτοιο γήπεδο και πώς είναι η ατμόσφαιρα σε τέτοιους αγώνες, είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι κόλαση και ότι θα είναι πολύ καυτή ατμόσφαιρα, αλλά ας προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτό το ηφαίστειο με τα χέρια ψηλά.

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του είπε:
«Θα δούμε την κατάσταση. Δεν προπονήθηκαν όλοι μετά το παιχνίδι. Όσο για τον τρόπο παιχνιδιού, θα το αποφασίσουμε, θα δούμε ποιους έχουμε στη διάθεσή μας».

Και συνέχισε μιλώντας για τον αγώνα που περιμένει:
«Ήμουν λίγο έκπληκτος που δεν μου έγινε καμία ερώτηση για την ΑΕΚ πριν από το πρώτο παιχνίδι, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο τι είδους ομάδα είναι. Κάποιοι που έπαιξαν είπαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Βγήκαν πιο δυνατοί στο δεύτερο ημίχρονο. Το πού βρίσκεται η αλήθεια στην ισορροπία δυνάμεων είναι δύσκολο να κριθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας για να πετύχουμε αυτό για το οποίο πηγαίνουμε εκεί. Η αντίπαλος είναι σκληρή, έμπειρη, επιθετική, δεν είναι αδρανής και ασταθής, αυτό θα απαιτήσει υψηλό επίπεδο από εμάς.»

Σημείωσε ότι ο Μάρτιν Μπατούρινα, ο οποίος δεν ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα «δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, έχει κάποια ίωση, πυρετό, προπονείται λίγο και θα δούμε. Ελπίζω ότι ο Μίσιτς και ο Σπίκιτς θα είναι έτοιμοι, θα δούμε πώς είναι μόνο στην προπόνηση.»

Περιμένει μέσα και έξω από το γήπεδο «την ίδια αντιμετώπιση που είχαν και εκείνοι εδώ. Δεν υπήρχαν προβλήματα, ένιωθαν ασφάλεια, το περιμένω αυτό στην Αθήνα», ενώ μιλώντας για την παρουσία των ελληνικών συλλόγων στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν, τόνισε:

«Το πρωτάθλημα μας είναι σε ανάπτυξη, το πρωτάθλημα τους είναι ανταγωνιστικό, επενδύουν πολύ, έχουν έμπειρους παίκτες. Είναι συγκεντρωμένοι στο αποτέλεσμα γιατί ο ανταγωνισμός τους αναγκάζει να το κάνουν, δεν γίνονται πολλοί πειραματισμοί, μπαίνουν καλοί παίκτες, είναι σχεδόν όλοι διεθνείς. Δεν είναι τυχαίο. Γήπεδα φτιάχνονται, οι φίλαθλοι θέλουν ποιότητα και αποτελέσματα…»

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στην πτώση της Ντιναμό στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα:
«Το αναλύσαμε, κάθε ομάδα πέφτει στο δεύτερο ημίχρονο, γι’ αυτό γίνονται αλλαγές. Επιβλήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αν ήταν θέμα πτώσης της φυσικής κατάστασης, θα γινόταν από το 60ο ή το 70ο λεπτό, αλλά ξεκίνησαν πολύ γρήγορα από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Στα προηγούμενα ματς δεν ένιωσα πτώση, εκτός από το πρώτο ματς με τη Χάιντουκ, στο Σούπερ Καπ. Η φυσική κατάσταση δεν είναι πρόβλημα.»

To άρθρο ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Να βγούμε από το ηφαίστειο με τα χέρια ψηλά» ανέφερε ο προπονητής των Κροατών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Κροατών,aek – ntinamo zagkreb, kroaton