ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 LIVE: Ο Άμραμπατ «καθαρίζει» το νίκη

21:24 4/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα στη Ριζούπολη, για την 3η αγωνιστική της Superleague 1, με σκοπό να κλείσει με νίκη την εδώ και 19 χρόνια «περιπλάνηση» της σε γήπεδα εκτός Νέας Φιλαδέλφειας, πριν μπει στην OPAP Arena».

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στα… καλά αποτελέσματα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μια εβδομάδα μετά την ήττα της από τον Βόλο στη

Ριζούπολη.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να είναι και το τελευταίο εντός έδρας της ΑΕΚ πριν μπει στο νέο της σπίτι, αφού όπως ανακοίνωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστική κόντρα στον Ιωνικό (1/10), θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena»!

Να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ έχει μπροστά της ντέρμπι στην έδρα του Παναθηναϊκού. Απ’ την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό και το ισόπαλο 1-1 με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες», την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Διαιτητής: Μανούχος

Βοηθοί: Σινιοράκης, Δ. Βεργέτης

4ος: Χ. Βεργέτης

VAR: Κουμπαράκης, Μεϊντάνας

Σύμφωνα και με την πληροφόρηση της Superleague 1, η τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα είχε έρθει κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα «…η οποία σημειώθηκε στα playoffs του περσινού πρωταθλήματος με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ των Χατζισαφί, Αμπραμπάτ, Κριχόβιακ.»

Η ΑΕΚ έχει υποδεχθεί 25 φορές τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα και ο απολογισμός της είναι 20 νίκες – 3 ισοπαλίες, ενώ υπάρχουν και δύο νίκες της ομάδας της Ηπείρου.

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ έχει σημειώσει μια από τις ευρύτερες νίκες της ιστορίας της, το 7-2 στις 3 Ιουνίου 1979, με έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας να βρίσκουν δίχτυα σε αυτό το παιχνίδι.

«Αρκετοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν σκοράρει δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κανείς δεν έφτασε στο χατ τρικ.

Ο τελευταίος που το κατάφερε είναι ο Σέρχιο Αραούχο, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται οι Μπουονανότε, Καφές, Σωτήρης Κωνσταντινίδης, Εστερχάζι, Δίντσικος, Τάσος και Μαύρος.

Πρώτος σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Θωμάς Μαύρος που έχει σημειώσει 6 γκολ συνολικά, ενώ από τρία έχουν οι Αρδίζογλου, Δίντσικος.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της ΑΕΚ σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1990 με 1-0 χάρη στο γκολ του Λάκη Παπαϊωάννου, το οποίο μάλιστα ήταν και το τελευταίο από τα 75 που σκόραρε στην καριέρα του στην Α’ Εθνική.

Χωρίς να δεχθεί γκολ ήταν και η δεύτερη νίκη που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα επί της ΑΕΚ, στις 27 Ιανουαρίου 2021 με τα γκολ των Κρίζμαν και Λέο.

Μετά από εκείνη τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιανουάριο του 2021, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει και στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις που ακολούθησαν εντός και εκτός έδρας.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι το 3-1 με 4 εμφανίσεις, ενώ από 3 φορές έχουν εμφανιστεί το 2-1 και το 3-0.

ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

25 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

20 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΓΚΟΛ: 61-22» τονίζεται.

To άρθρο ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 LIVE: Ο Άμραμπατ «καθαρίζει» το νίκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα