Wizz Air: Ξεκινά η αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Βουκουρέστι, Τελ Αβίβ και Τίρανα

12:59 21/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Τη διεύρυνση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά επιδιώκει η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air, συνδέοντας πλέον την Αθήνα με το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και τα Τίρανα στην Αλβανία σε τιμές που ξεκινούν από το ποσό των 19,99 ευρώ.  

Οι πρώτες πτήσεις ξεκίνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου και ήδη η ζήτηση είναι ικανοποιητική όπως ανακοίνωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Head

of Network Development της Wizz Air, Adria Rabassa, ενώ στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού σχεδιασμού της, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, επιβεβαίωσε ότι το 2022 η εταιρεία μετέφερε πάρα πολλούς επιβάτες, τονίζοντας ότι θα το Διεθνές Αεροδρόμιο θα στηρίξει τα αναπτυξιακά της σχέδια.  

Με επίκεντρο την Ελλάδα, συνολικά η Wizz Air εκτελεί 12 δρομολόγια σε 11 χώρες.

Η Wizz Air, αποτελεί την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ευρώπη και την πιο βιώσιμη περιβαλλοντικά αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Στην Ελλάδα ξεκίνησε πτήσεις από το Μάιο του 2004, ενώ με τα νέα δρομολόγια που ανακοίνωσε, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη χώρα μας.

Οι νέοι προορισμοί

Ειδικότερα, οι νέες πτήσεις ξεκίνησαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 2 Δεκεμβρίου, με την εγκαινίαση του νέου δρομολογίου προς την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, το οποίο αποτελεί και το πολιτιστικό, βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της χώρας.

Στη συνέχεια τα δρομολόγια  προς το Τελ Αβίβ και προς τα Τίρανα ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να ταξιδέψουν προς το οικονομικό και τεχνολογικό κέντρο του Ισραήλ, το οποίο προσφέρει αφενός μια 24ωρη πολιτιστική εμπειρία, αλλά είναι διάσημο επίσης για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και ακόμα αποτελεί και την Παγκόσμια πρωτεύουσα της vegan διατροφής. Παράλληλα οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, τα οποία και αποτελούν το σημαντικότερο οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτικό και εμπορικό κέντρο της χώρας, ενώ συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης με το εξαιρετικό ηλιόλουστο μεσογειακό κλίμα.

Η δραστηριότητα στην Ελλάδα

Μαζί με τις νέες πτήσεις, η Wizz Air πλέον προσφέρει από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 12 δρομολόγια σε 11 χώρες και αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα, από όπου και εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από το ξεκίνημα των πτήσεών της, το 2004.

Σχετικά με το προφίλ της αεροπορικής εταιρείας, εδώ και 18 χρόνια έχει μεταφέρει τουλάχιστον 1,6 εκατ. επιβάτες με πάνω από 16.000 πτήσεις από και προς την Αθήνα. Σε ευρύτερη βάση στην Ελλάδα, η Wizz Air έχει παρουσία με 83 διαφορετικές διαδρομές προς 14 χώρες, ενώ έχουν μεταφερθεί περίπου 4,4 εκατ. επιβάτες με πάνω από 41.000 πτήσεις από και προς τη χώρα μας.

Επιπλέον, με 35 βάσεις λειτουργίας σε 16 χώρες, η εταιρεία έχει μεταφέρει συνολικά 27,1 εκατ. επιβάτες το 2022, καταγράφοντας ρεκόρ-ορόσημο τον Ιούνιο, καθώς εκείνον τον μήνα μόνο μετέφερε 4 εκατ. επιβάτες.  Έως το τέλος της δεκαετίας στόχος αποτελεί η αύξηση του στόλου της στα 500 αεροσκάφη, νέες προσλήψεις και πωλήσεις 15 δισ. ευρώ.

Πυλώνας της στρατηγικής της αποτελεί το επιχειρηματικό μοντέλο ULCC (Ultra Low-Cost Carrier), το οποίο βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην υψηλού επιπέδου αξιοποίηση των αεροσκαφών της, στην παραγωγικότητα και το engagement των εργαζομένων της, στα έσοδα από επικουρικά-βοηθητικά προϊόντα, στο μοντέλο εξωτερικών επιχειρήσεων και στο χαμηλό κόστος διανομής υπηρεσιών μέσω του wizzair.com.

To άρθρο Wizz Air: Ξεκινά η αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Βουκουρέστι, Τελ Αβίβ και Τίρανα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα