Welt: Τα κράτη-μέλη της ΕΕ κατά βάθος χαίρονται που έχουν τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων

15:30 4/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν ενδέχεται να επηρεάσουν εκ νέου την Ελλάδα, κι αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία στην Ελλάδα, ως χώρα που βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της, σύμφωνα ρεπορτάζ της Welt, το οποίο αναφέρεται στις διεργασίες των τελευταίων εβδομάδων, τις συζητήσεις εντός της ΕΕ αλλά και τις διαφωνίες για τη διαχείριση ενός νέου προσφυγικού κύματος.

«…Για την Αθήνα

η παράτυπη μετανάστευση απειλεί την εθνική ασφάλεια. Η ΕΕ από την άλλη επιμένει στην αλληλεγγύη απέναντι σε ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο Αφγανιστάν. Τα κράτη-μέλη κατά βάθος χαίρονται που έχουν τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Την ικανοποίηση του από τον τρόπο που φυλάσσονταν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από την Ελλάδα, εξέφρασε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξη Τύπου, μετά από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Αφγανιστάν και στο ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη, εκτίμησε ότι δεν θα επαναληφθεί ότι συνέβη το 2015.

Προς επιβεβαίωση του δημοσιεύματος, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωνε αό τη Σερβία:

«Σήμερα, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αντιμετωπίζονται καλύτερα αυτά τα φαινόμενα, είναι διαφορετική και η προσέγγιση απ΄ ότι ήταν το 2015, όταν με ευρωπαϊκούς πόρους, δηλαδή χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων, οι μετανάστες προωθούνταν μέσω της Ελλάδας σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό άλλαξε, η Ελλάδα πλέον συμβάλει σημαντικά, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Δείτε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

To άρθρο Welt: Τα κράτη-μέλη της ΕΕ κατά βάθος χαίρονται που έχουν τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα