Wall Street: Δεύτερη ημέρα κατάρρευσης στην σκιά του παγκόσμιου πολέμου των δασμών, 1.200 μονάδες χάνει ο Dow Jones
Η Wall Street δέχεται νέα πλήγματα σήμερα (04.04.2025) για δεύτερη συνεχή ημέρα, αφού η Κίνα αντέδρασε με νέους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα, αυξάνοντας τους φόβους ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα οδηγήσει τον πλανήτη σε ύφεση.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 1.234 μονάδων ή 3,05%, ακολουθώντας την απώλεια των 1.679,39 μονάδων την Πέμπτη. Ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 3,49% μετά την πτώση κατά 4,84% την Πέμπτη και ο τεχνολογικός Nasdaq
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα θα επιβάλει εισφορά 34% σε όλα τα αμερικανικά προϊόντα. Αυτό ταιριάζει με τον δασμό στα κινεζικά προϊόντα που εισέρχονται στις ΗΠΑ που παρουσίασε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη. Μετά την κινεζική ανακοίνωση ο Τραμπ αντέδρασε λέγοντας πως η απάντηση της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε ο ίδιος, ήταν «κίνηση πανικού».
«Η Κίνα το έπαιξε λάθος. Πανικοβλήθηκε και αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει», έγραψε σε ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να παίζει ένα παιχνίδι θάρρους με τους εμπορικούς εταίρους, αλλά οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν είναι πρόθυμοι να περιμένουν τα αποτελέσματα», δήλωσε στο CNBC ο Michael Arone, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων της SPDR στην State Street Global Advisors. «Οι επενδυτές πωλούν πρώτα και κάνουν ερωτήσεις αργότερα».
Οι εταιρείες με μεγάλη έκθεση στην Κίνα ηγούνται της πτώσης με την Apple και την Qualcomm να υποχωρούν κατά 5% και 6% αντίστοιχα. Η Tesla χάνει 5% και η Caterpillar χάνει 6%. Η Nvidia σημειώνει πτώση περίπου 4%.
Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν πτώση στην προαγορά, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Η Morgan Stanley σημείωσε πτώση 5%, ενώ η Goldman Sachs έχασε 4,5%. Η Citigroup και η JPMorgan Chase διολίσθησαν η καθεμία περισσότερο από 4%, ενώ η Wells Fargo σημείωσε βουτιά 5%.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε ξανά κάτω από το 4% την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές κατέκλυσαν τα ομόλογα για ασφάλεια, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω και τα επιτόκια προς τα κάτω. Η JPMorgan αύξησε αργά την Πέμπτη τις πιθανότητες ύφεσης φέτος στο 60% από 40%.
To άρθρο Wall Street: Δεύτερη ημέρα κατάρρευσης στην σκιά του παγκόσμιου πολέμου των δασμών, 1.200 μονάδες χάνει ο Dow Jones δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κακοκαιρία: Αποκλεισμένα άτομα στο ρέμα Προμπονά στα Πατήσια – Φούσκωσε από την έντονη βροχή
- «Ξήλωσαν» μεγάλη πλατφόρμα παιδόφιλων: Δεκάδες συλλήψεις από τη Europol -Τακτοποιήθηκε 26χρονος στην Πάτρα
- Ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ για τη μη διαθεσιμότητα του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
- Δίκη Φιλιππίδη: «Ποτέ δεν τον είδα να μιλάει άσχημα ή να είναι βίαιος» – «Δεν είναι βιαστής, τέλος»
- Ζωή Κωνσταντοπούλου- Διαμαντής Καραναστάσης: Εννέα χρόνια αχώριστοι
- Δίκη Φιλιππίδη: «Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είχε σχέση με τον Πέτρο», λέει μάρτυρας υπεράσπισης (βίντεο)
- Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στα χείλη
- «Η Κίνα πανικοβλήθηκε - Το έπαιξε τελείως λάθος» - Η αντίδραση Τραμπ στα αντίμετρα του Πεκίνου
- Η ITA Airways ξεκινά τη διαδικασία ένταξης στη Star Alliance
- Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κορινθία με μεγάλες ζημιές - Δείτε βίντεο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Στην εποχή των F-35 μπάινει η Πολεμική Αεροπορία και στέλνει μήνυμα ισχύος με τη συμμετοχή σε «RAMSTEIN FLAG 25» και «ΗΝΙΟΧΟ 25»
- Προανακριτική για Τέμπη: Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς κατά ΝΔ και Τριαντόπουλου – Τι έκαναν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νίκη
- Νικήτας Τσακίρογλου: Αποκάλυψε ότι η Χρυσούλα Διαβάτη πάσχει από αυτοάνοσο – «Πρέπει να έχουμε δύναμη»
- Νεκροφόρα τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει στη Συγγρού – Κλειστή μία λωρίδα
- Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές για δύο μη εγκεκριμένα σάιτ που διακινούν φάρμακα
- Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές για δύο σάιτ που διακινούν φάρμακα
- Βίντεο με τη νεκροφόρα που τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει στη Συγγρού
- Δίκη Φιλιππίδη: Τον ζήλευαν γιατί είχε ταλέντο και ήταν ο πρώτος, υποστήριξαν εργαζόμενη στο θέατρο και ο μπατζανάκης του
- Εγκλωβισμένα δυο άτομα στο ρέμα Προμπονά στα Πατήσια λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης
- ΗΠΑ: Οριακή αύξηση του ποσοστού της ανεργίας το Μάρτιο του 2025

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Wall Street: Δεύτερη ημέρα κατάρρευσης στην σκιά του παγκόσμιου πολέμου των δασμών, 1.200 μονάδες χάνει ο Dow Jones
- Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού που κατηγορείται για «φακελάκι» – «Θέλει να βροντοφωνάξει ότι είναι αθώος»
- Εγκλωβισμένα δυο άτομα στο ρέμα Προμπονά στα Πατήσια λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης
- Νικήτας Τσακίρογλου: Αποκάλυψε ότι η Χρυσούλα Διαβάτη πάσχει από αυτοάνοσο – «Πρέπει να έχουμε δύναμη»
- Τέμπη: «Άστοχο το συμπέρασμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ – Δεν έκανα έρευνα για την πυρόσφαιρα» δηλώνει ο Τάσος Δέδες
- Εγκλωβισμένα άτομα στο ρέμα Προμπονά στα Πατήσια λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης
- Ολυμπιακός: Με πολλά προβλήματα η προετοιμασία για ΠΑΟΚ
- myAADEapp: Στον «αέρα» η εφαρμογή και για τις επιχειρήσεις
- Εγκλωβισμένα άτομα στο ρέμα Προμπονά στα Πατήσια
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο πρόεδρος του δικηγόρων Πειραιά «ταπώνει» την παραληρηματική αγένεια τηλεπαρουσιαστή για τον Βερβεσό
- ΠΑΣΟΚ: Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά Τριαντόπουλου για παράβαση καθήκοντος
- Νότια Κορέα: Πολωμένο το κλίμα μετά την απομάκρυνση του Γιουν – Εντός 60 ημερών οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου
- «Οι πολιτικές μου δεν θα αλλάξουν ποτέ, η Κίνα έπαιξε λάθος», λέει ο Τραμπ – Στα «κόκκινα» άνοιξαν Wall Street και Nasdaq
- «Η Κίνα το χειρίστηκε λάθος, πανικοβλήθηκε» δηλώνει ο Τραμπ για τα αντίμετρα του Πεκίνου
- Σοφία Πολυζωγοπούλου: Αναβλήθηκε η δίκη για τον ξυλοδαρμό
- Συμπολιτεία: «Θέατρο του παραλόγου» με την παιδική χαρά στην Ηγουμένου Μακρυγιάννη
- Ν.Χαρδαλιάς: Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αναβαθμίσουμε τους δημόσιους χώρους
- Τέλος εποχής για Ντε Μπρόινε και Μάντσεστερ Σίτι