Villa Aurora – Η έπαυλη κόσμημα που βγαίνει στο σφυρί με αστρονομική τιμή

19:31 16/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Villa Aurora της Ρώμης θα βγει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο του 2022. Η τιμή εκκίνησης της έπαυλης ορίζεται σχεδόν στα 500 εκατομμύρια ευρώ!

Τη Villa Aurora της ιταλικής πρωτεύουσας κοσμούν αριστουργηματικές νωπογραφίες οροφής. Δημιουργοί τους είναι οι μεγαλύτεροι Ιταλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Guercino και Domenichino.

Όπως υπογραμμίζει

το Reuters, στο οποίο οφείλουμε τις φωτογραφίες, η πανέμορφη Villa Aurora μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μοναδική τοιχογραφία οροφής του μέγιστου Caravaggio!

Ένα από τα γλυπτά που απεικονίζει τον θεό Πάνα, αποδίδεται στον ίδιο τον Μιχαήλ Άγγελο.

Villa Aurora και… Μπιλ Γκέιτς

Η Βίλα, που εκτείνεται σε 2.800 τετραγωνικά μέτρα, είναι ό,τι απέμεινε από μια εξοχική κατοικία που έχτισε τον 16ο αιώνα ο Καρδινάλιος Φραντσέσκο Μαρία Ντελ Μόντε και αργότερα πουλήθηκε στους σημερινούς ιδιοκτήτες της, την οικογένεια Λουντοβίζι.

Μάλιστα, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς κάποτε ενδιαφερόταν να αγοράσει την έπαυλη. Ενδιαφέρον έδειξε επίσης και ένας εμίρης του Κατάρ.

Η Villa Aurora πήρε το όνομά της από τη νωπογραφία ενός άλλου καλλιτέχνη του μπαρόκ, του Ιλ Γκερτσίνο, η οποία κοσμεί το τεράστιο ταβάνι της εισόδου και εικονίζει τη θεά Αυγή (Αουρόρα) πάνω στο άρμα της.

Η έπαυλη περιστοιχίζεται από ψηλούς τοίχους και βρίσκεται κοντά στη φημισμένη Βία Βένετο.

Το κτίριο – κόσμημα της Ρώμης θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο του 2022 με αρχική προσφορά που ορίζεται στα 471 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η τελική τιμή πώλησης είναι πολύ πιθανό να εκτοξευτεί ακόμη και στα 550 εκατ.!  

To άρθρο Villa Aurora – Η έπαυλη κόσμημα που βγαίνει στο σφυρί με αστρονομική τιμή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα