UEFA: «Σκέτη ανοησία το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

22:24 7/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, έριξε… ατάκες σε ομιλία του για τα θέματα που απασχολούν το ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σχολιάζοντας τη European Super League, καθώς και την πρόταση της FIFA για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Η Ουκρανός παράγοντας χαρακτήρισε “σκέτη ανοησία” την

επιθυμία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ τόνισε ότι όσοι πιστεύουν στην “κλειστή” λίγκα, είναι όπως αυτοί που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη.

Οι δηλώσεις του Τσεφερίν

Για τη European Super league: «Δεν έχω πρόβλημα με αυτές τις ομάδες. Αλλά αφού μαχαίρωσαν πισώπλατα εμένα και την UEFA, νομίζω είναι δική τους η ευθύνη. Όπως κάποιοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, έτσι κι αυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει Super League. Και την ίδια ώρα ήταν οι πρώτες ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή για το φετινό Champions League. Είναι περίεργο. Αλλά αν ζητούσαν συνάντηση, θα καθόμουν στο τραπέζι μαζί τους. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό πίσω από αυτή την κατάσταση. Το μόνο πράγμα που ακούμε, όμως, από αυτές είναι εξώδικα που δεν έχουν καμία υπόσταση. Προσπαθούν να ασκήσουν πίεση παντού. Στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει τη Super League εκτός από τους λίγους που θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο χρήματα».

Για το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια: «Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα συμβεί, διότι πρόκειται για σκέτη ανοησία. Ένα πρότζεκτ λαϊκισμού που θα κατέστρεφε το ποδόσφαιρο. Αντιτίθεται σε όλες τις αρχές του αθλήματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Δεν είναι κακό απλά για την Ευρώπη. Είναι απίστευτο ότι μια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία προτείνει οι παίκτες, που ήδη καταπονούνται αρκετά, να παίζουν έναν μήνα κάθε καλοκαίρι. Μπορούμε επίσης να φανταστούμε πόσο θα έπληττε κάτι τέτοιο το γυναικείο ποδόσφαιρο; Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ακούν την απόρριψη από τους οπαδούς, τις αρχές, τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη Νότια Αμερική έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε ακόμη κι αν υπερψηφιστεί η πρόταση. Χωρίς εμάς, όμως, δεν θα ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο».

To άρθρο UEFA: «Σκέτη ανοησία το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα