«TROJAN FOOTPRINT 2024»: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Ειδικών Δυνάμεων

13:25 15/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (15/3/2024) η πολυεθνική άσκηση «TROJAN FOOTPRINT 2024» όπου συμμετείχαν Ειδικές Δυνάμεις – Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η οποία διεξήχθη από τις 28/2/2024 στην ελληνική επικράτεια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η «TROJAN FOOTPRINT 2024» έλαβε χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της ΝΑΤΟϊκής Άσκησης «STEADFAST DEFENDER – 24», με τη συμμετοχή

προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, και υπό τη Διοίκηση της US Special Operations Command Europe (US SOCEUR) με την εγκατάσταση Τμηματικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Coordination Center – SOCC) στην Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν επίσης προσωπικό και μέσα από την Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο. Παράλληλα, προσωπικό και μέσα της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο συμμετοχής στην «TROJAN FOOTPRINT 2024», ασκήθηκαν στην περιοχή Κρίβολακ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη σχεδίαση και διεξαγωγή σύνθετων επιχειρησιακών σεναρίων, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας σε επίπεδο διεξαγωγής αντικειμένων ΕΔ – ΔΕΕ.

Εντυπωσιακές εικόνες

To άρθρο «TROJAN FOOTPRINT 2024»: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Ειδικών Δυνάμεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
TROJAN FOOTPRINT 2024, Εντυπωσιακές, Ειδικών Δυνάμεων,TROJAN FOOTPRINT 2024, entyposiakes, eidikon dynameon