Superleague, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0: Δεν έδειξε έλεος και πήρε το πρώτο του φετινό ντέρμπι

21:25 27/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός “γονάτισε” την ΑΕΚ στο “Απόστολος Νικολαΐδης” (3-0) πιάνοντας απίστευτη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πέτυχε όλα του τα γκολ. Απογοήτευσε η Ένωση, που έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο των Αραούχο και Μάνταλου. Πολλές φάσεις και δοκάρια σε ένα τρομερό ματς. Ο κορυφαίος Αλεξανδρόπουλος,αλλά και οι Παλάσιος – Αϊτόρ έδωσαν στο

“τριφύλλι” το πρώτο του φετινό ντέρμπι.

Ο θρίαμβος αυτός επί της ΑΕΚ (3-0) ανέβασε τον Παναθηναϊκό στους 39 βαθμούς και τον έφερε στο -3 από την τρίτη του βαθμολογικού πίνακα, ΑΕΚ, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (η Ένωση δίνει την τετάρτη και… χρωστούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ).

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς, πιέζοντας ψηλά και δυσκολεύοντας τους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Μια φάση στο 16′ έφερε, όμως, τον… κιτρινόμαυρο κατήφορο. Ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και -τη στιγμή που έβγαλε τη σέντρα- δέχθηκε την σκαριά του Ρότα. Ο διαιτητής αρχικά δεν έδωσε κάτι, αλλά στη συνέχεια έκανε onfield review, έδωσε το πέναλτι και ο Αϊτόρ στάθηκε εύστοχος, κάνοντας το 1-0.

Μέχρι το 30′ ο ρυθμός του αγώνα ήταν απίστευτος. Δυο λεπτά μετά το πρώτο γκολ, η ΑΕΚ δέχθηκε δεύτερο τέρμα, δείχνοντας εικόνα κατάρρευσης στην άμυνα της. Ο Παλάσιος απέφυγε το μαρκάρισμα του Τζαβέλλα στη μεσαία γραμμή, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ -που κόντραρε και στον Βράνιες- έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και μέσα σε ένα λεπτό είχε δυο δοκάρια, με Ανσαριφάρντ (25′) και Τσούμπερ (26′). Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι και σε μεγάλη βραδιά τους Αλεξανδρόπουλο, Αϊτόρ και Παλάσιος. Το “τριφύλλι” έφτασε σε τρίτο γκολ στο 29′ . Ο Ισπανός εξτρέμ έβγαλε υποδειγματική μπαλιά και ο Ιωαννίδης με… απλό άγγιγμα της μπάλας από τη μικρή περιοχή έκανε το 3-0.

Η ΑΕΚ έβγαλε μεγάλα αμυντικά προβλήματα, αλλά μπροστά είχε τον τρόπο να φτιάχνει κάποιες φάσεις. Το.. ονειρικό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με το δοκάρι του Αϊτόρ, σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά και με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει το κοντινό πλασέ -με μυτάκι- του Ιωαννίδη στο 44′.

Ο Αργύρης Γιαννίκης πέρασε με την έναρξη της επανάληψης Αραούχο, Μνάνταλο και Μοχαμαντί στις θέσεις των Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ και Χατζισαφί, Η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε, με τον Αργεντινό επιθετικό να αναγκάζει τον Διούδη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 48′. Η Ένωση έπαιξε από την αριστερή της πτέρυγα, πιέζοντας τους γηπεδούχους και βγάζοντας διάθεση.

Ο Παναθηναϊκός όμως πλησίασε και πάλι στο γκολ, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες, αφού το αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ ήταν… εκτός γηπέδου. Στο 60′ ο Τσιντώτας “έβγαλε” την εξ επαφής κεφαλιά του Σένκεφελντ. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Παλάσιος, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα. Ένα λεπτό μετά, ο Ρότα “έσωσε” πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ιωαννίδη. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός φώναξε για πέναλτι του Ρότα στον Αλεξανδρόπουλο, αλλά ο διαιτητής έδειξε “παίζεται”.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εύκολα το υπόλοιπο του παιχνιδιού κι έτσι εξασφάλισε την είσοδο του στα play off, παίρνοντας μια εντυπωσιακή νίκη κόντρα στην τρίτη του βαθμολογικού πίνακα, ΑΕΚ.

To άρθρο Superleague, ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ 3-0: Δεν έδειξε έλεος και πήρε το πρώτο του φετινό ντέρμπι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα