Superleague: Η… εκκρεμότητα της 6ης θέσης των πλέι οφ

15:03 1/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ της Superleague.

Ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Superleague με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής, τα οποία θα διεξαχθούν σήμερα την ίδια ώρα (01.03.2020 / 19:00).

Η μοναδική εκκρεμότητα που

υπάρχει, είναι το ποια θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας και που θα ακολουθήσει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη στα πλέι οφ. Οι τέσσερις που διεκδικούν το συγκεκριμένο “εισιτήριο”, είναι οι ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Ξάνθη.

Ο ΟΦΗ κρατάει την τύχη του στα χέρια του καθώς έχει τους υπόλοιπους τρεις… από κάτω του και φιλοξενεί τη Λαμία στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Δύσκολο έργο έχει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ατρόμητος, ακόμη πιο δύσκολο η Ξάνθη που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ ενώ ο Αστέρας Τρίπολης παίζει με τη Λάρισα στο «AEL FC Arena».

Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ήττα ΟΦΗ, ισοπαλία Αστέρα) η ομάδα της Τρίπολης έχει το πλεονέκτημα (έχασε 3-1 στη Κρήτη και κέρδισε 2-0 στην Τρίπολη).

Για την 6η θέση υπάρχει και το σενάριο της διπλής ή τριπλής ισοβαθμίας, μεταξύ ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ΟΦΗ είναι κερδισμένος, καθώς στα μεταξύ τους ματς έχει 7 βαθμούς έναντι 6 του Ατρομήτου και 4 της Ξάνθης, ενώ και σε ένας προς έναν, υπερτερεί και τον δύο.

Παράλληλα, υπάρχει και το… ακραίο σενάριο, που θέλει Ατρόμητο και Ξάνθη να ισοβαθμούν στην έκτη θέση, αν κερδίσουν Άρη και ΠΑΟΚ και παράλληλα χάσει ο ΟΦΗ και ο Αστέρας. Σε αυτή τη περίπτωση ο Ατρόμητος παίρνει την έκτη θέση. Η Ξάνθη θα τερματίσει έκτη, μόνο εάν νικήσει τον ΠΑΟΚ και ηττηθούν οι άλλοι τρεις.

To άρθρο Superleague: Η… εκκρεμότητα της 6ης θέσης των πλέι οφ δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα