Παναιτωλικός - Άρης: «Ανάσα» με δύο πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς

16:59 30/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Άρης με δύο γκολ-πέναλτι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού διαμόρφωσε το νωρίς το τελικό σκορ (0-2) και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο 2022 επικρατώντας του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 20η αγωνιστική της Superleague 1.

Με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από Καμαρά και Ματίγια αντίστοιχα, ο Άρης; «ξόρκισε» την κατάρα της λευκής βούλας, που έκανε την εμφάνισή της στη Λαμία

μεσοβδόμαδα, και πέρα νικηφόρα από το Αγρίνιο παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρώτα γκολ και πρώτη νίκη στο 2022 για τους Θεσσαλονικείς, που διέκοψαν το νικηφόρο σερί των Αγρινιωτών, που είχαν ωστόσο δύο δοκάρια, ακυρωθέν γκολ αλλά και πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Το παιχνίδι

Ο Άρης “αιφνιδίασε” τον Παναιτωλικό στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού μόλις μετά από 2,5 λεπτά αγώνα, ο Καμαρά έκανε φοβερή ντρίπλα στα όρια της περιοχής και κέρδισε πέναλτι. Ο Ματίγια ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την ομάδα του από πολύ νωρίς.

Στο 18’, ο Καμαρά βρήκε όμορφα τον αφύλακτο Ντάνιελ Μαντσίνι, τον οποίο ανέτρεψε ο Νίκος Μελίσσας. Νέο πέναλτι, μόνο που αυτή τη φορά ο Μαυριτανός φορ ήταν που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, για το 0-2. Ο Νίκος Καρέλης ήταν, από την άλλη, μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Άρη. Σκόραρε στο 11’, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, στο 24’ και στο 27’ νικήθηκε από τον Μάριο Σιαμπάνη ενώ στο 35’ πιεζόμενος στενά από τον Κρίστιαν Γκάνεα δεν έβαλε καλά το σώμα του κι αστόχησε.

Ο Σιαμπάνης είχε και την τύχη με το μέρος του στο 33’, όταν η σέντρα-σουτ του Κωνσταντίνου Αποστολάκη βρήκε το δοκάρι της εστίας του. Δοκάρι είχε και ο Άρης, στο 45’, με το σουτ του Μπρούνο Γκάμα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Μελίσσα. 

Οι Αγρινιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να μειώσουν το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σιαμπάνης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χαβιέ Μεντόσα στο 48’ ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τον Άρη στο αριστερό σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους, αλλά Γκάμα (66’) και Χουάν Ιτούρμπε (68’) απέτυχαν από άκρως πλεονεκτική θέση να «τελειώσουν» το ματς. Στο 85’ ήταν η σειρά του Νίκου Βέργου να απειλήσει, ωστόσο ο Σιαμπάνης με το ένα χέρι απομάκρυνε κρατώντας απαραβίαστη την εστία του και το 0-2 έμεινε ως το τέλος.

 

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μάλης, Βργκοτς (63’ Μόρσεϊ), Αντούνες, Φλόρες (84’ Τσιγγάρας), Μεντόσα, Ντουάρτε (63’ Μάρτενσον), Μπαρμπόσα (84’ Μπελεβώνης), Καρέλης (63’ Βέργος).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (74’ Σάκιτς), Μαντσίνι (62’ Ματέο), Εντιαγέ (84’ Μάνος), Γκάμα (62΄Ιτούρμπε), Καμαρά (90’ Λόπεθ).

 

 

To άρθρο Παναιτωλικός - Άρης: «Ανάσα» με δύο πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα