Superleague 1, ΟΦΗ – Άρης 1-1: Βρήκαν βαθμό οι Θεσσαλονικείς με πέναλτι στην εκπνοή

19:01 16/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο ΟΦΗ κρατούσε τη νίκη στα χέρια του για 89′ λεπτά. Ο Άρης όμως κέρδισε πέναλτι στο 90′ και ο Μπρούνο Γκάμα έδωσε το βαθμό στους Θεσσαλονικείς μέσα στο “Γεντί Κουλέ” (1-1), λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό αγώνα των δυο ομάδων -στο ίδιο γήπεδο- στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με το βαθμό αυτό, ο ΟΦΗ έμεινε έκτος (19

βαθμούς) και στο -1 από τον 4ο του βαθμολογικού πίνακα, Παναθηναϊκό. Ο Άρης έφτασε τους 18 βαθμούς και παρέμεινε στο -1 από τους Κρητικούς.

Στο πρώτο της τέταρτο η αναμέτρηση είχε τις δυο ομάδες να… αναχαιτίζουν η μια την άλλη, με πίεση ψηλά και αρκετά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου. Στη συνέχεια όμως ο ΟΦΗ ανέβασε “στροφές” και τελικά έφτασε στο 1-0 με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα. Από άστοχη έξοδο του Κουέστα σε εκτέλεση φάουλ, ο Βούρος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πασαλίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δεύτερη κοντινή κεφαλιά (1-0). Ο σκόρερ συγκρούστηκε στη φάση (κεφάλι με κεφάλι) με τον Εντιαγέ, με τον παίκτη να γίνεται τελικά αναγκαστική αλλαγή, λίγα λεπτά μετά (στη θέση του ο Μαντσίνι).

Έχοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ο ΟΦΗ μπλόκαρε τον Άρη επιθετικά και δεν δέχθηκε κάποια φάση στην εστία του για το πρώτο ημίχρονο. Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (39′) οι Θεσσαλονικείς δέχθηκαν ένα ακόμα αγωνιστικό πλήγμα, αφού ο Ματέο Γκαρσία αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού (στη θέση του ο Ιτούρμπε). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Κουέστα να διώχνει το σουτ του Γκαγιέγος, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο ΟΦΗ είχε σημαντική ευκαιρία με την έναρξη της επανάληψης (51′) για πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου. Ο Άρης πάντως ανέβασε… στροφές στη συνέχεια και πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να έχει όμως τελική. Το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο σκληρό, οι Θεσσαλονικείς κέρδισνα μέτρα προς τα αντίπαλα καρέ, αλλά ο Λάμπρου είχε ένα καλό σουτ στο 69′ (ο μοναδικός που έδειξε να απειλεί τα καρέ του Κουέστα στο δεύτερο μέρος).

Ο ΟΦΗ βρέθηκε να αμύνεται μαζικά και να ψάχνει αντεπιθέσεις. Έχοντας καλύτερη εικόνα, ο Άρης συνέχισε να προσπαθεί και το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 90′ ο Ιτούρμπε μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ανατράπηκε και ο Μπρούνο Γκάμα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

To άρθρο Superleague 1, ΟΦΗΆρης 1-1: Βρήκαν βαθμό οι Θεσσαλονικείς με πέναλτι στην εκπνοή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα