Superleague 1, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Άντεξαν οι Θεσσαλονικείς με 10 παίκτες – Αποδοκιμασίες για την Ένωση

22:40 2/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τους 10 παίκτες του ΠΑΟΚ και οι δύο ομάδες βγήκαν… χαμένες με το 1-1 στο εξ αναβολής ντέρμπι για την 17η αγωνιστική της Superleague 1, αφού επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ξεφύγει ακόμη περισσότερο στην κορυφή.

Η Ένωση βρέθηκε με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή

του Τσιγγάρα στο 20′ και προηγήθηκε με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 29′, αλλά ο Κούρτιτς ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και άσχημη αντίδραση του τείχους και του Τσιντώτα.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” κράτησε μάλιστα σχετικά εύκολα το ισόπαλο αποτέλεσμα μέχρι τέλους, αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε σημαντικές ευκαιρίες και ένα δεύτερο γκολ, γεγονός που έφερε και αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε ευκαιρίες για γκολ από τα πρώτα λεπτά, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να μην μπορεί να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, με μακρινό σουτ και πλασέ από κοντά. Οι φιλοξενούμενοι πήραν πάντως τον έλεγχο του αγώνα και έδειξαν να “πατούν” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα άλλαξαν όμως στο 20ο λεπτό του αγώνα, καθώς ο Τσιγγάρας έβαλε άσχημα το πόδι του σε ένα τάκλιν και βρήκε με τις τάπες τον Αραούχο με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Ο Ιταλός ρέφερι έδωσε αρχικά κίτρινη κάρτα, αλλά αφού είδε ξανά τη φάση στο VAR, άλλαξε την απόφασή του και απέβαλλε τον αμυντικό του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε κατευθείαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και επέβαλε το ρυθμό της απέναντι στους 10 παίκτες των φιλοξενούμενων, “πιέζοντας” για ένα γκολ. Κάπως έτσι, στο 29′ ο Μάνταλος έκανε σέντρα ακριβείας από δεξιά και ο Λιβάι Γκαρσία με φοβερό άλμα και καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Η Ένωση συνέχισε μάλιστα να είναι στην επίθεση και έψαξε ένα δεύτερο γκολ, αλλά μία αντεπίθεση του ΠΑΟΚ έφερε την ισοφάριση. Ο Άκπομ κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής και από δεξιά, ο Κούρτις εκτέλεσε απευθείας από δύσκολη γωνία, αλλά το τείχος άνοιξε και ο Τσιντώτας έκανε ακόμη μεγαλύτερο λάθος, δεχόμενος το γκολ από την κλειστή του γωνία, για το 1-1 στο ματς, στο 36′.

Το γκολ της ομάδας του Λουτσέσκου “πάγωσε” τους παίκτες του Οφρυδόπουλου, αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος θα μπορούσε να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Από σέντρα του Αραούχο, ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε από κοντά την κεφαλιά, αλλά ο Πασχάλάκης κατάφερε να αποκρούσει, κρατώντας το ισόπαλο αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 1-1 στα αποδυτήρια, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει όμως ούτε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ συνέχισε να “πιέζει” τον ΠΑΟΚ για ένα δεύτερο γκολ, κλείνοντας τον στην περιοχή του και κερδίζοντας και μία σειρά από κόρνερ.

Δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει όμως τη μεγάλη ευκαιρία, με μία ωραία ενέργεια του Μοχαμαντί στο 62′ και ένα σουτ του, που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Πασχαλάκη, να είναι η μοναδική καλή στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μάλιστα αυτός που βρέθηκε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Τσούμπα Άκπομ να έχει δύο τελικές στο 77′ και το 81′ μέσα από την περιοχή της Ένωσης, με τη δεύτερη να έρχεται με αμαρκάριστο πλασέ από κοντά, αλλά τον Άγγλο επιθετικό να στέλνει άτσαλα την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ είχε αμέσως μετά ένα δυνατό σουτ του Σιμόες, που κατέληξε άουτ, αλλά τίποτα περισσότερο και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την ισοπαλία, αλλά να επιτρέπει στον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο +13 στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας – Ρότα (74′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (56′ Σάκχοφ) – Γκαρσία (56′ Άμραμπατ), Μάνταλος (82′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74′ Τάνκοβιτς) -Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης (85′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85′ Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74′ Σβαμπ) – Ζαμπά (85′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66′ Ελ Καντουρί) – Άκπομ.

 

To άρθρο Superleague 1, ΑΕΚΠΑΟΚ 1-1: Άντεξαν οι Θεσσαλονικείς με 10 παίκτες – Αποδοκιμασίες για την Ένωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Superleague 1 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1, Άντεξαν, Θεσσαλονικείς, – Αποδοκιμασίες, Ένωση,Superleague 1 aek – paok 1-1, antexan, thessalonikeis, – apodokimasies, enosi