Self test κορονοϊού: Πότε θα διανεμηθούν ξανά στους εργαζόμενους του Δημοσίου

08:09 5/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δεν χρειάζεται να σπεύσουν στα φαρμακεία έως το τέλος της εβδομάδας για να προμηθευτούν self tests κορονοϊού. Η προμήθεια τους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, θα είναι εφικτή από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self tests κορονοϊού τα οποία καλύπτουν την περίοδο

από 26 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου, ημερομηνία η οποία είναι καταληκτική για την υποβολή των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα. Το αποτέλεσμα των self tests κορονοϊού υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας.

Το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου εφαρμόζεται υποχρεωτικά στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους, που ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self tests πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Self test κορονοϊού: Πότε θα διανεμηθούν ξανά στους εργαζόμενους του Δημοσίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα