Road trip στη Μεσσηνία: Ο προορισμός με τις όμορφες αντιθέσεις

07:14 16/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Ένας τόπος γεμάτος ομορφιά, μια γωνιά που συνδυάζει φύση και ιστορία. Ο λόγος για την Μεσσηνία, το μέρος αυτό της Πελοποννήσου που ξεχωρίζει για πολλούς λόγους και είναι και ιδανικός προορισμός για να κάνεις ένα χαλαρό road trip.

Το ξεχωριστό με τη Μεσσηνία είναι ότι δεν έχει μόνο αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος τα οποία θα επισκέπτεσαι, αλλά στην πραγματικότητα και οι διαδρομές που θα κάνεις είναι από μόνες τους αξιοθέατα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές μέρες στη

διάθεσή σου και λίγη οργάνωση.

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από τη βάση του ταξιδιού σου. Η Καλαμάτα, η χαρισματική μεγαλούπολη της Ελλάδας, μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα θες από μια διαμονή από άποψη καταλύματος, καταστημάτων εστίασης αλλά και όμορφου περιβάλλοντος.

Δεν κατατάσσεται καθόλου τυχαία στις ομορφότερες πόλεις της χώρας. Αυτό είναι κάτι που θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί, ειδικά εάν δεν έχεις ξαναπάει. Έχει μια αύρα μοναδική και γι’ αυτό και τόσους θαυμαστές που την επισκέπτονται συχνά.

Στην Καλαμάτα έχεις από τη μία την θάλασσα στα πόδια σου και από την άλλη τον Ταΰγετο να ορθώνεται επιβλητικός και να σε προσκαλεί να τον εξερευνήσεις και να «χαθείς» στα μονοπάτια του.

Κατά την παραμονή σου στην Καλαμάτα, αφιέρωσε μια μέρα να την εξερευνήσεις, να περπατήσεις στα στενά της αλλά και να κάνεις βόλτα στην παραλία. Σίγουρα θα βρεις τα δικά σου σημεία ενδιαφέροντος.

Φυσικά, ωστόσο, δεν πρέπει να παραλείψεις κάποια σημεία – ορόσημα όπως είναι το κάστρο που είναι χτισμένο εκεί από τον 13ο αιώνα και το οποίο σου προσφέρει και μια μοναδική θέα στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Road trip στη Μεσσηνία: Ο προορισμός με τις όμορφες αντιθέσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Road, Μεσσηνία,Road, messinia