Premia Properties: Νέες επενδύσεις σε ακίνητα και ανοδική πορεία στο πρώτο τρίμηνο 2022

13:48 23/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Την οργανική ανάπτυξη συνέχισε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η Premia Properties. Η εταιρεία εξασφάλισε, παράλληλα, σημαντικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος μέσω της επιτυχούς έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) ύψους € 100 εκ. τον Ιανουάριο 2022.

Κατά το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία πέτυχε την προσθήκη δύο εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων (φοιτητικών

εστιών), με τη συνολική αξία επενδύσεων να διαμορφώνεται σε € 202,3 εκ.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, στο πρώτο τρίμηνο 2022 πέτυχε αύξηση εσόδων, λειτουργικής κερδοφορίας και κερδοφορίας προ φόρων σε ενοποιημένη βάση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2021. Τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €3,2 εκ., διπλασιασμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2021 και τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε € 2,9 εκ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι «Μετά από μια σειρά από ενέργειες και την απαραίτητη προετοιμασία κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η Premia Properties διαθέτει πλέον όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις των καιρών».

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει 29 ακίνητα που η χρήση τους ορίζεται ως εξής : Από τα 19 επενδυτικά ακίνητα, τα 15 είναι ακίνητα εισοδήματος και τα 4 ακίνητα προς μελλοντική αξιοποίηση, με τη συνολική τους αξία να ανέρχεται στα €153,0 εκ. Τα 10 ακίνητα που περιλαμβάνει επίσης το χαρτοφυλάκιο είναι σχολεία υπό διαχείριση μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ, με τη συνολική αξία του σχετικού δικαιώματος να ανέρχεται σε €38,7 εκ. έναντι €39,2 εκ. την 31.12.2021.

Η Εταιρεία έχει επίσης υπογράψει εντός του 2021 προσύμφωνα για την απόκτηση δύο ακόμη επενδυτικών ακινήτων, έχοντας καταβάλλει προκαταβολές ύψους € 10,6 εκ.

To άρθρο Premia Properties: Νέες επενδύσεις σε ακίνητα και ανοδική πορεία στο πρώτο τρίμηνο 2022 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα