Online food delivery: Μαίνεται η «μάχη» με την είσοδο νέου παίκτη

14:13 26/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Έντονος ανταγωνισμός επικρατεί στον τομέα ηλεκτρονικών παραγγελιών φαγητού (online food delivery), καθώς στα ηχηρά ονόματα που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, έρχεται τώρα να προστεθεί κι αυτό της Rocket. 

Μετά την Ουκρανία, την Ολλανδία, την Κύπρο και τη Γαλλία, η Rocket, μία νέα υπηρεσία online

παραγγελίας και διανομής φαγητού (food delivery) ανακοίνωσε την «είσοδό» της και στην ελληνική αγορά.

Η παραγγελία φαγητού μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αποτελεί μία ανερχόμενη τάση, που κορυφώθηκε την περίοδο της καραντίνας.   Οι νέες συνθήκες αποτελούν πόλο έλξης για νέους παίκτες, ενώ τη δυναμική του κλάδου επιβεβαιώνουν και οι συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ ισχυρών ονομάτων.

Στα ονόματα που ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται η Box, του ομίλου ΟΤΕ, η οποία στο παρελθόν είχε συγχωνευθεί με το Skroutz Food, η πλατφόρμα e-food.gr της γερμανικής Delivery Hero, στην οποία ανήκουν επίσης οι πλατφόρμες clickdelivery.gr και deliveras.gr, καθώς και η φιλανδική wolt και η delivery.gr, που  ανήκει στον όμιλο Μούχαλη –Kiosky’s.

Rocket: Ξεκινάει από το Χαλάνδρι

Αυτό που υπόσχεται η νεοεισερχόμενη εταιρεία Rocket είναι:  Μικρότερη αναμονή, χαμηλότερη προμήθεια, δωρεάν παράδοση και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Η Clementine Joly, Διευθύντρια Marketing Ευρώπης δήλωσε σχετικά: «Σχεδιάσαμε τη στρατηγική επέκτασής μας έπειτα από εκτενή έρευνα που πραγματοποιήσαμε, σε συνεργασία με την PWC. Η Αθήνα βάσει διαφόρων κριτηρίων αναδείχθηκε ως ευκαιρία, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε το πρώτο βήμα ξεκινώντας από τη δημοφιλή περιοχή του Χαλανδρίου, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης και εστιατόρια. Μία από τις κύριες προτεραιότητές μας είναι να αναπτύξουμε ισχυρούς δεσμούς με τα εστιατόρια της πόλης. Καθώς γνωρίζουμε ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους επιχειρηματίες του κλάδου, διασφαλίζουμε ένα συμφέρον σύστημα προμηθειών με απώτερο σκοπό να τους αποφέρουμε μεγαλύτερα κέρδη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε φρεσκομαγειρεμένο φαγητό γρήγορα, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Στη Rocket, πιστεύουμε στην ανθρωποκεντρική υποστήριξη των συνεργατών μας και έχουμε ως προτεραιότητα την επιτυχία των συνεργαζόμενων καταστημάτων του δικτύου μας».

Στόχοι για την ελληνική αγορά  

Για το επόμενο διάστημα, ο στόχος είναι να ενταχθεί πληθώρα καταστημάτων εστίασης, που θα παρέχουν μεγάλη ποικιλία επιλογών στους καταναλωτές. Σε αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη και στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ήδη τα καταστήματα που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα της Rocket επωφελούνται της υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης και των ανταγωνιστικών προνομίων που παρέχει η πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων χρέωση χαμηλότερων προμηθειών, συμβουλευτικές υπηρεσίες marketing και προώθησης στα social media και επαγγελματική φωτογράφιση γευμάτων και πιάτων.

To άρθρο Online food delivery: Μαίνεται η «μάχη» με την είσοδο νέου παίκτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα