O Τσιτσιπάς πάλεψε σαν μονομάχος στη Ρώμη αλλά λύγισε κόντρα στον Τζόκοβιτς

14:26 15/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-1 (6-4,5-7,5-7) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν μαραθώνιο προημιτελικό στη Ρώμη που κράτησε δύο… ημέρες με το μομέντουμ να αλλάζει χέρια άπειρες φορές και τη μπίλια να κάθεται τελικά στον Σέρβο.

Μία επική μάχη έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στο Νο.1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, δείχνοντας για άλλη μία φορά -παρά την ήττα- πως το μέλλον του ανήκει. Ο Έλληνας τενίστας έφτασε μία… ανάσα από το να αποτελειώσει τον Σέρβο και στο δεύτερο, αλλά και στο 3ο σετ,

αλλά δεν το έκανε, με τις λεπτομέρειες τελικά να κρίνουν την αναμέτρηση υπέρ του Νόλε.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Την Παρασκευή (14/5) Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break τον αγώνα, φτάνοντας στο 2-0 στα game. Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να… απαντήσει άμεσα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να το πάει στο 2-2, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει με δυσκολία το 3-1 και να “σπάει” δεύτερη φορά το σερβίς (4-1). Ο Σέρβος κατάφερε να μειώσει σε 4-3, πετυχαίνοντας το δικό του break, αλλά η βροχή που έπεφτε από την αρχή της αναμέτρησης προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα για… 3,5 ώρες Ο Έλληνας τενίστας “κράτησε” το σερβίς του κι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ (6-4).

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε την πολύ καλή του εμφάνιση και στο δεύτερο σετ, κάνοντας το 2-1 με break. Η βροχή όμως συνέχισε να πέφτει δυνατά, κάτι που ανάγκασε την διαιτητή να διακόψει και πάλι το ματς. Μετά από περίπου μια ώρα πάρθηκε η απόφαση για την οριστική του αναβολή και τη συνέχισή του σήμερα (15/5) στις 12:00 το μεσημέρι.

Με… φόρα από χθες ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του αρχικά, αλλά ο Τζόκοβιτς κατάφερε το μπρέικ που έφερε το σετ στα ίσα (4-4 στα γκέιμ) και η αναμέτρηση έγινε θρίλερ. Ο 23χρονος Ελληνας πρωταθλητής, δεν πτοήθηκε καθόλου από το χαμένο σερβίς και προσπάθησε να απαντήσει με το… ίδιο νόμισμα στον 34χρονο Τζόκοβιτς, ο οποίος όμως «παίζοντας το τελευταίο του χαρτί» και μετά από «σκληρή μάχη», κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σετ (5-4).

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ και τα κατάφερε, αφού ισοφάρισε σε 5-5, μεταφέροντας το ψυχολογικό βάρος στην… απέναντι πλευρά του κορτ. Με «κρύο αίμα» και γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες, ο Τζόκοβιτς, όχι μόνο κράτησε ξανά το σερβίς του, αλλά με νέο μπρέικ, πήρε το σετ με 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Στην αρχή του τρίτου και καθοριστικού σετ, οι δύο τενίστες πήραν από ένα γκέιμ, όμως μετά από ένα εκπληκτικό ράλι, ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Νόλε και προηγήθηκε με 2-1… υποχρεώνοντας τον εκνευρισμένο Σέρβο να πετάξει την ρακέτα του με δύναμη στις διαφημιστικές πινακίδες.

Το τέταρτο γκέιμ είχε διάρκεια 10 περίπου λεπτά και μετά από συγκλονιστική «μάχη» ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 3-1. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με το γκέιμ να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περίπου 11 (!) λεπτά και τον Τζόκοβιτς, να μειώνει σε 3-2, μετά από έξι ισοπαλίες! Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Σέρβος πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 4-3. Ο Τσιτσιπάς, κατάφερε να κρατήσει το ματς «στα ίσα» ισοφαρίζοντας σε 4-4 και έφθασε «μία ανάσα» από την νίκη, με νέο μπρέικ (σ.σ. το πέμπτο στο ματς), προηγούμενος με 5-4.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πλέον για τη νίκη, όμως ο κορυφαίος Νοβακ Τζόκοβιτς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έκανε νέο μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5, για να προηγηθεί με 6-5 διατηρώντας το σερβίς του, σε ακόμα ένα τεράστιο χρονικά γκέιμ. Πλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής σέρβιρε για να μείνει εντός του παιχνιδιού και να το οδηγήσει σε τάι  μπρέικ, αλλά ο Νόλε ήταν πιο ψύχραιμος και με νέο μπρέικ πήρε μία μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στα ημιτελικά του Open της Ρώμης. 

To άρθρο O Τσιτσιπάς πάλεψε σαν μονομάχος στη Ρώμη αλλά λύγισε κόντρα στον Τζόκοβιτς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα