Οι Λος Άντζελες Λέικερς κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του ΝΒΑ

09:50 10/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι Λος Άντζελες Λέικερς επικράτησαν 123-109 των Ιντιάνα Πέισερς στον τελικό του Κυπέλλου ΝΒΑ, με τον Λεμπρόν Τζέιμς και την παρέα του να γίνονται η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο στο νέο θεσμό της λίγκας.

Με πρωταγωνιστή τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και άξιο συμπαραστάτη τον εντυπωσιακό Άντονι Ντέιβις, οι Λος Άντζελες Λέικερς κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο ΝΒΑ, επικρατώντας με 123-109 των Ιντιάνα Πέισερς, στον τελικό που διεξήχθη τα ξημερώματα της Κυριακής(10/12)

στο Λας Βέγκας.

Με αυτό τον τρόπο ο «βασιλιάς» που μετρά τέσσερα πρωταθλήματα στο NBA (2012, 2013, 2016 και 2020), έχει αναδειχθεί ισάριθμες φορές MVP της κανονικής περιόδου, πρόσθεσε στην συλλογή του άλλο ένα τίτλο.

Στην 21η χρονιά του στο ΝΒΑ, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Λέικερς, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του νεοσύστατου τροπαίου.

Ο ΛεΜπρον τελείωσε τον αγώνα με double double έχοντας 24 πόντους και 11 ριμπάουντ, με την άμυνα των «λιμανάνθρωπων» να είναι εξαιρετική και στα τέσσερα δωδεκάλεπτα. 

Ο Ταϊρές Χάλιμπερτον, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στην πορεία μέχρι τον τελικό έμεινε στους 20 πόντους, έχοντας και 11 ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Λέικερς κατέκτησαν αήττητοι το τρόπαιο με επτά νίκες και θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 464.000 ευρώ έκαστος.

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Οι Λος Άντζελες Λέικερς κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του ΝΒΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
NBA, Oι Λος Άντζελες Λέικερς, Κύπελλο,NBA, Oi los antzeles leikers, kypello