Mytilineos: Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αυστραλία, θα ηλεκτροδοτεί 30.000 νοικοκυριά

14:51 14/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 75 MW απέκτησε στην Αυστραλία, η Mytilineos από την εταιρεία ESCO Pacific, το 49% της οποία κατέχει η εταιρεία πετρελαιοειδών Shell

Με την νέα εξαγορά, το χαρτοφυλάκιο της Mytilineos στην αυστραλιανή αγορά αυξάνεται στα 290MW,

καθώς το προηγούμενο έτος ο ελληνικός όμιλος, είχε αποκτήσει έξι ακόμη πάρκα στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ, τρία εκ των οποίων (συνολικής ισχύος 120 MW) βρίσκονται υπό κατασκευή.

Το νεοαποκτηθέν φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong (75 MW), το οποίο βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία, εξασφάλισε μια υψηλής ποιότητας μακροπρόθεσμη σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (ΡΡΑ). Μόλις κατασκευαστεί, θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί περίπου 30.000 νοικοκυριά στην Αυστραλία.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την ESCO Pacific, μια διακεκριμένη εταιρία ανάπτυξης έργων στην Αυστραλία. Η εξαγορά του έργου Wyalong παγιώνει τη θέση μας στην αγορά της χώρας».

Ο Steven Rademaker, Διευθύνων Σύμβουλος της ESCO Pacific, ανέφερε: «Η επίτευξη της συμφωνίας για το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong αποτελεί ορόσημο για την ESCO Pasific, ανεβάζοντας την ισχύ των ανεπτυγμένων έργων στην Αυστραλία στα 681MW και εδραιώνοντας την θέση της εταιρείας ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες ανάπτυξης έργων στην χώρα. Είναι χαρά μας να έχουμε εταίρο σε αυτό το έργο την Mytilineos και ανυπομονούμε για την αρχή των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο έργο».

Σημειώνεται, ότι η Mytilineos, κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου, Έργων Ηλιακής Ενέργειας & Αποθήκευσης, καθώς και Βιώσιμων Υποδομών. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ξεπερνά τα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί περισσότερους από 3.600 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Εταιρείες συμβούλων της για την εξαγορά του πάρκου στην Αυστραλία ήταν η PwC και η HSF.

Όσον αφορά την ESCO Pacific, με την οποία υπέγραψε τη συμφωνία, αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρίες ανάπτυξης και διαχείρισης φωτοβολταϊκών έργων στην Αυστραλία με συνδεδεμένα έργα άνω των 496 MW, δεσμευμένα και υπό κατασκευή έργα 185 MW και έργα του 1,1 GW σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.  Η ομάδα της ESCO Pacific αποτελείται από επαγγελματίες στον τομέα των υποδομών, της ανάπτυξης, της σύνδεσης σε δίκτυο και της οικονομίας, με κορυφαία εμπειρία στην κατασκευή και παράδοση στην αγορά υψηλής ποιότητας κοινωφελών ηλιακών πάρκων. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Shell απέκτησε συμμετοχή 49% στην ESCO Pacific.

To άρθρο Mytilineos: Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αυστραλία, θα ηλεκτροδοτεί 30.000 νοικοκυριά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα