Megaplast: Επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ έως το 2026 – Εγκαινίασε νέα βιομηχανική μονάδα στη Θήβα

23:07 18/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Λαμπρά εγκαίνια για την νέα βιομηχανική μονάδα στη Θήβα πραγματοποίησε η Megaplast, κορυφαίος κατασκευαστής εύκαμπτης συσκευασίας.

Η επένδυση αποτελεί μέρος ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ, που ολοκλήρωσε η εταιρεία την τελευταία τριετία, τμήμα του οποίου αφορά και τον εκσυγχρονισμό της κύριας βιομηχανικής μονάδας που διαθέτει στην Κρήτη.

Έως το 2026 η Megaplast δρομολογεί και νέες επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Η νέα μονάδα φιλοξενείται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ. και η στεγασμένη επιφάνεια της φτάνει τα 9.100 τ.μ. Η ανέγερση της ολοκληρώθηκε σε ένα έτος και αναμένεται να απασχολήσει 70 άτομα προσωπικό. Η νέα μονάδα που εγκαινίασε στις 18/11 αφορά την πρώτη από πέντε συνολικά γραμμές παραγωγής που θα δημιουργηθούν στη Θήβα.

Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του συνόλου των μονάδων, το νέο εργοστάσιο αναμένεται να προσθέσει επιπλέον 90 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών της Megaplast, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Megaplast κ. Χάρης Καββαδίας στο πλαίσιο των εγκαινίων. Το 2021 ο όμιλος πραγματοποίησε πωλήσεις 44,4 εκατ. ευρώ, προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) 13,7 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 11,2 εκατ. ευρώ. Μέσω της παρουσίας σε Ευρώπη και Αμερική καθώς και ενός ευρέως δικτύου διανομέων σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, το 95% της παραγωγής διατίθεται στο εξωτερικό.

Η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς δρομολογεί κι επιπλέον επενδύσεις, τόσο στο εργοστάσιο της Θήβας, ύψους 9 εκατ. ευρώ, όσο και στις εγκαταστάσεις του Ηρακλείου Κρήτης, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, με πόρους που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναπτυξιακή στρατηγική

Αναφερόμενος στη στρατηγική της Megaplast, o κ. Καββαδίας, ανέφερε ότι η δημιουργία της νέας μονάδας, εντάσσεται στην επιλογή της διοίκησης να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλάζοντας μάλιστα το αρχικό πλάνο που προέβλεπε ανάπτυξη της μονάδας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πολωνία. Καθοριστικός παράγοντας αποτέλεσε το βελτιωμένο επενδυτικό και οικονομικό κλίμα της Ελλάδας, τα τελευταία έτη.

Όπως είπε «Εδώ και πάνω από 25 χρόνια η Megaplast καταγράφει μία δυναμική πορεία στην αγορά υλικών εύκαμπτης συσκευασίας, διαθέτοντας διεθνώς υψηλής τεχνογνωσίας, καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης και του εξωστρεφούς εμπορικού προφίλ της. Εξάγουμε το 95% της παραγωγής μας, διαθέτοντας ανά τον κόσμο τα προϊόντα μας τα οποία παράγονται στη μονάδα μας στην Κρήτη, από όπου και ξεκίνησε η εταιρεία, και πλέον και στη νέα βιομηχανική υποδομή μας εδώ στη Θήβα. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αποτελούν τα καινοτόμα προϊόντα, που σχεδιάζονται κι αναπτύσσονται ενδοεπιχειρησιακά με δική μας τεχνολογία, πιστοποιημένα με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, προσφέροντας υψηλή προστιθέμενη αξία».

Τελετή εγκαινίων

Το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου, ο ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης κ.ά.

Ο κ. Γεωργιάδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε μετέφερε τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση της Megaplast και τις ευχές του για καλή επιτυχία και πρόσθεσε: «Eίναι εξαιρετική η συγκυρία των σημερινών εγκαινίων, γιατί μόλις πριν από λίγο η Eurostat δημοσίευσε την κατάσταση των χωρών της Ε.Ε. με βάση τη βελτίωση που πέτυχαν στους δείκτες καινοτομίας και η Ελλάδα κατατάσσεται φέτος στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στην προώθηση της καινοτομίας». Αναφερόμενος στην επένδυση που εγκαινιάστηκε ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «Η νέα μονάδα θα ενδυναμώσει την εξωστρέφεια της και θα πολλαπλασιάσει το αποτύπωμά της στις διεθνείς αγορές».

«Ως κυβέρνηση έχουμε ευθύνη να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον, που αποπνέει εμπιστοσύνη, γιατί αυτό είναι που σας ενθάρρυνε να επενδύσετε στην πατρίδα μας και όχι στο εξωτερικό και αυτό θα βοηθήσει για περισσότερες επενδύσεις» ανέφερε και ο κ. Ταγαράς, ενώ και ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση είναι κορυφαία προτεραιότητα η συνεχής βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα. «Τα 9.000 τ.μ. της νέας εγκατάστασης να στεγάσουν 9.000 νέα όνειρα που θα γίνουν πραγματικότητα» ευχήθηκε ο κ. Σπανός και στο ίδιο μήκος κύματος ευχές για κάθε επιτυχία έδωσε και ο κ. Αρναουτάκης.

Την αμέριστη ικανοποίησή του για την νέα επένδυση στη Θήβα εξέφρασε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου ο οποίος αφού καλωσόρισε την νέα βιομηχανική μονάδα της Megaplast στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Η λειτουργία της νέας μονάδας συνοδεύεται και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και κοινωνικής ευημερίας. Είναι πολύ σημαντικό που μια εταιρεία με τόσο ισχυρό momentum επέλεξε τη Θήβα για την ανέγερση του εργοστασίου, αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Σε καιρούς διεθνών προκλήσεων και δύσκολων οικονομικών συγκυριών, το ισχυρότερο αντίδοτο είναι οι επενδύσεις, όπως αυτές της Megaplast».

To άρθρο Megaplast: Επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ έως το 2026 – Εγκαινίασε νέα βιομηχανική μονάδα στη Θήβα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Megaplast, Επενδυτικό, 2026 – Εγκαινίασε, Θήβα,Megaplast, ependytiko, 2026 – egkainiase, thiva