Lockdown: «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι – Δεν σταματούν τα κορονο-πάρτι

18:15 20/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, συνολικά 75.361 ελέγχους και κατέγραψαν 1.457 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον κορονοϊό.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 455.900€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία  επιχείρηση.

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη τήρηση αποστάσεων, η μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), η μη

τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 16 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια. 

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

– Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας, με επιβολή προστίμου 5.000€ στον ιδιοκτήτη και από 300€ σε τρεις πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

– Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο – οβελιστήριο, για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος πελάτη, στον οποίο επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο 300€, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
– Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος τεσσάρων πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300€ πρόστιμο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
– Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής εκδήλωσης σε σπίτι, με επιβολή στους συμμετέχοντες, (19) προστίμων των 300€ για μη χρήση μάσκας και 20 προστίμων των 300€ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

– Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 10 συλλήψεις σε ιδιωτική εκδήλωση σε σπίτι με επιβολή 20 προστίμων των 300€, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

 

To άρθρο Lockdown: «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι – Δεν σταματούν τα κορονο-πάρτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα