Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

13:47 7/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε κοινές δηλώσεις προχωρούν αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα. 

«Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αλλά και οι διμερείς μας σχέσεις πέρασαν διακυμάνσεις. Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να ζουν ειρηνικά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη των κοινών δηλώσεων με τον Ερντογάν. 

«Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου, όταν οι

συνθήκες ωριμάσουν, μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ελλάδα και την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας, που είναι και η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Νωρίτερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν είχαν θερμή χειραψία, μόλις ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην Ηρώδου Αττικού. Νωρίτερα, ο ίδιος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις γύρω από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στο Liveblog του newsit.gr

 

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα δεχθούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την συμμετοχή περίπου 30 Τούρκων και Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων. 

Αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί κοινή δήλωση.  

 

 

To άρθρο Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Μητσοτάκη - Ερντογάν,Live, mitsotaki - erntogan