Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Το θέμα Μπελέρη είναι ζήτημα Κράτους Δικαίου - Ζητάμε το προφανές

16:04 15/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, η οποία χθες ενέκρινε, με έντονο παρασκήνιο, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία.

«Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων. Το θέμα του Μπελέρη είναι ζήτημα Κράτους Δικαίου, ζητάμε το προφανές, δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Δικαιοσύνης. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για το ζήτημα αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων από τη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δείτε live τη δήλωση Μητσοτάκη

«Δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τη δημόσια τάξη», επεσήμανε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός για τα κυβερνητικά μέτρα κατά της οπαδικής βίας ύστερα και από τα θλιβερά γεγονότα στου Ρέντη, με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε στη συζήτηση με το αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε., κάτι που η κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι αναγκαιότητα. Η Αθήνα ζητά από τους εταίρους πρόσθετα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις φυσικές καταστροφές, ειδικά για τις χώρες της Μεσογείου.

«Είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε περαιτέρω πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. H Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας να πειστούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ότι χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους, περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης» δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη πρόσθετων πόρων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. «Είναι δεδομένο ότι όταν πάρθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης στα πλαίσια του προηγούμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, πριν από τρία χρόνια, δεν είχαμε υπόψιν μας την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων και την ανάγκη να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι οι «27» θα συναινέσουν να προστεθούν πόροι για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

To άρθρο Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Το θέμα Μπελέρη είναι ζήτημα Κράτους Δικαίου - Ζητάμε το προφανές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα