Live: Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία την Δευτέρα 1η Ιουνίου.
Η Νίκη Κεραμέως παίρνοντας τον λόγο είπε ότι αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων
Σχετικά με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου), ενώ συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.
Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.
Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.
Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), ειδικές οδηγίες ΕΟΔΥ θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
Υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.
Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
Για τα ειδικά σχολεία: θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια και μέχρι την 26η Ιουνίου για τα πρωτοβάθμια. Συνεδριάζει σήμερα η αρμόδια υπο-επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να δώσει ειδικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής. Θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας
Δείτε ζωντανά:To άρθρο Live: Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε ο Νίκος Δίγκας - Χαρδαλιάς
- «Απαγορεύεται να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη» λένε οι γιατροί για την 34χρονη
- Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε 30χρονος που καταπλακώθηκε από ανελκυστήρα στο Παγκράτι
- Δείτε live: Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
- Συντάξεις : Αναδρομικά 8 μηνών για επικουρικές και 12μήνου για τις κύριες
- Εκατομμύρια τζιτζίκια ετοιμάζονται να βγουν από το έδαφος μετά από 17 χρόνια (vids)
- Γιατί εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι «εγκαταλείπουν» τον Χαφτάρ στη Λιβύη
- Ο Brad Pitt έχει σχέση με την πιο... περιζήτητη γυναίκα στο Hollywood!
- Μίχαλος για το θάνατο της Καίτης Κυριακοπούλου: «Η δράση της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους μας»
- Δράμα: Την έπεισε να καταθέσει 3.000 ευρώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Μην υποτιμάτε το ουρικό οξύ: Ποιοι κινδυνεύουν και τι λύσεις υπάρχουν
- Η Γουλβς θέλει να παίξει τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην έδρα της
- Συγκλονίζουν τα απίστευτα μυστικά και τα υπόγεια τούνελ της Αγίας Σοφίας
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Πειραιά
- Σάκης Τανιμανίδης: Μεγάλη ταλαιπωρία στον δρόμο της επιστροφής του! Τι συνέβη;
- Σπάνιο σύννεφο στον ουρανό της Κρήτης
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πειραιά
- Έλενα Χριστοπούλου για Βίκυ Καγιά: “Να φιλτράρουμε αυτά που λέμε στις κάμερες”
- Νέο ΙΚΕΑ από το φθινόπωρο στον Πειραιά
- Δήμος Αθηναίων: Ειδική σήμανση στις ράμπες αναπήρων για το παράνομο παρκάρισμα

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Live: Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
- Ο Μπερτομέου πρότεινε οριστική διακοπή της Euroleague
- Live: Πέτσας, Θεοδωρικάκος και Κεραμέως ανακοινώνουν το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πειραιά
- Μην υποτιμάτε το ουρικό οξύ: Ποιοι κινδυνεύουν και τι λύσεις υπάρχουν
- Έλενα Χριστοπούλου για Βίκυ Καγιά: “Να φιλτράρουμε αυτά που λέμε στις κάμερες”
- Σπάνιο σύννεφο στον ουρανό της Κρήτης
- Σάκης Τανιμανίδης: Μεγάλη ταλαιπωρία στον δρόμο της επιστροφής του! Τι συνέβη;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καδής: Τάχιστη απογραφή ζημιών από χαλαζόπτωση
- ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο με πρόσχημα την πανδημία
- ΚΚΕ: Ιδιαίτερα ανησυχητικές οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά- Μας βάζουν σε περιπέτειες
- Κορωνοϊός: Ως τις 26 Ιουνίου ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία -Προαιρετική η μάσκα
- Αθ. Σκουτέλης: «Θα έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού αλλά όχι το ίδιο» - ΒΙΝΤΕΟ
- LIVE η ενημέρωση για το άνοιγμα Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών
- Ατύχημα στο Παγκράτι: Συντηρητής καταπλακώθηκε από ανελκυστήρα
- Η εξασθένηση του κορονοϊού «εμποδίζει» τις δοκιμές του εμβολίου