Μητσοτάκης στη Ρόδο: Δεν πρόκειται να είμαστε αφελείς με την Τουρκία... Θα ζυγίσουμε τις πράξεις της, όχι τα λόγια

19:04 12/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί ομιλία στη Ρόδο, εν όψει των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023.

“Κρατήσαμε ζωντανή την τουριστική βιομηχανία τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας”, είπε στην έναρξη της ομιλίας του. Και συνέχισε: “Έχουμε αλλεπάλληλα ρεκόρ στις εξαγωγές, στις επενδύσεις και στα τουριστικά έσοδα. Εσείς θα είστε ωφελημένοι από την τεράστια έκρηξη του τουρισμού”. 

“Μιας και βρίσκομαι στα σύνορα της χώρας

μας, θα μιλήσω για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας. Εσείς ξέρετε πώς μέσα σε τέσσερα χρόνια μετατράπηκε η χώρα από ξέφραγο αμπέλι σε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα. Ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα σύνορα. Συχνά πετάνε πάνω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο νέα αεροσκάφη Rafale και ανανεωμένα F-16. Από το 2028 θα εντάξουμε το F-35”. 

“Είστε η μοναδική Περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού. Αν κρίνω από το πώς έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, το 2023 θα είναι μία χρονιά – ρεκόρ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές”.

“Στο debate απηύθυνα μία πρόκληση – πρόσκληση να κοστολογηθούν τα προγράμματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει απαντήσει. Το 2023 δεν είναι 2015. Το έχουμε δει το έργο και δεν θέλουμε να το ξαναδούμε. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω”. 

“Δεν πρόκειται να είμαστε αφελείς. Θα ζυγίσουμε τις πράξεις της Τουρκίας, όχι τα λόγια. Και θα είμαστε πάντα απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση κυριαρχίας και δικαιωμάτων”, είπε αναφερόμενος στις σχέσεις με τη γειτονική χώρα. 

 

Δείτε live

To άρθρο Μητσοτάκης στη Ρόδο: Δεν πρόκειται να είμαστε αφελείς με την Τουρκία... Θα ζυγίσουμε τις πράξεις της, όχι τα λόγια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρόδο,Live, kyriakou mitsotaki, rodo