Πελώνη: Αν οι γιατροί αρνηθούν να συμμορφωθούν με την επίταξη θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο

12:34 22/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας της απόφασης για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. 

“Θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο” απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στο πρώτο ερώτημα που δέχτηκε όσον αφορά στο τι θα κάνει η κυβέρνηση αν οι γιατροί αρνηθούν να συμμορφωθούν με την επίταξη

Παρακολουθήστε
ζωντανά την ενημέρωση

 

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη, η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται και η κούραση όλων αυξάνεται», ανέφερε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Σε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση απαντά συνεχίζοντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και επιδεικνύοντας την αναγκαία ευελιξία ως προς τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας», τόνισε.

Όπως είπε η κα Πελώνη «στο πλαίσιο αυτό κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή στοχευμένες προσαρμογές στα μέτρα που λαμβάνουν υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας καθώς και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται. Αφορούν πρωτίστως τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας καθώς και βαλβίδες εκτόνωσης για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε σπίτια και σε κλειστούς χώρους».

Και πρόσθεσε: «Έτσι, ώστε να υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, αποσυμφόρηση του Συστήματος Υγείας και σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων».

Ξεχωριστές συναντήσεις Μητσοτάκη ενόψει 25ης Μαρτίου 

Το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου, από το ανακαινισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης θα ξεκινήσουν ουσιαστικά οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. 

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν των εκπροσώπων της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ρωσίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, τον πρίγκιπα Κάρολο της Βρετανίας και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν. 

Σε ερώτηση αν υπάρχει προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

To άρθρο Πελώνη: Αν οι γιατροί αρνηθούν να συμμορφωθούν με την επίταξη θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα