H Ρωσία στέλνει άνδρες στο μέτωπο του πολέμου σε τρύπιες σκηνές και με «επικεφαλής σεφ»

14:54 29/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους άνδρες του επιστρατεύονται στην Ρωσία, σίγουρα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την δυναμική εικόνα που επιχειρεί να δώσει προς την Δύση η Μόσχα. Ειδικά, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στην προσάρτηση των περιοχών Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, στήνοντας και φιέστα στην Κόκκινη Πλατεία την Παρασκευή (30.09.2022). 

Στο μέτωπο του πολέμου, τα πράγματα όμως

για τους άνδρες που επιστρατεύτηκαν στην Ρωσία είναι δύσκολα. Σε βίντεο, που κάνει τον γύρο των social media, φαίνονται επίστρατοι από την πόλη Μπαρναούλ να κάθονται κάτω από μια τρύπια σκηνή τη στιγμή που χιονίζει.

«Είμαι σοκαρισμένος, αυτή είναι η ‘οροφή’ μας. Χιονίζει μέσα από αυτή» δείχνει να σχολιάζει ένας εκ των Ρώσων που επιστρατεύτηκαν. 

Ουκρανικές πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι αρχηγός μιας διμοιρίας των Ρώσων είναι ένας 27χρονος, που μέχρι χθες εργαζόταν ως σεφ. «Φίλοι του λένε ότι είναι εκεί για τρεις μέρες και κάνει “εκπαίδευση”» σημειώνουν. 

Δείτε το βίντεο:

This is a tent where mobilized Russians from Barnaul livesnow is falling through the ceiling.

The man's friends say he's been there for three days doing "training". Their platoon leader is a 27-year-old guy who served 7 years ago and worked as a chef before being mobilized. pic.twitter.com/zrs9CN6bvG

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) September 29, 2022

Τους ζητούν να έχουν ταμπόν για τα τραύματά τους

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλο βίντεο, που κυκλοφόρησε προ ημερών στα social media, δείχνει μια γυναίκα στρατιωτικό σε μονάδα – βάση συγκέντρωσης στην περιοχή Αλτάι της Ρωσίας να υποδέχεται νεαρούς που επιστρατεύθηκαν και να τους ενημερώνει τόσο για τα όσα πρέπει να περιμένουν στο μέτωπο της Ουκρανίας, όσο για τα πράγματα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους. «Παιδιά, φροντίστε τους εαυτούς σας», λέει χαρακτηριστικά. Επίσης, τους προτρέπει να ζητήσουν «από τις μανάδες, τις αδερφές και τις φιλενάδες τους» να τους αγοράσουν τις «φθηνότερες σερβιέτες» και «τα φθηνότερα ταμπόν». «Μη γελάτε παιδιά. Οι σερβιέτες θα σας χρησιμεύσουν ως πάτοι στις αρβύλες και τα ταμπόν για να σταματήσετε την αιμορραγία μετά από τραύματα από σφαίρες» λέει η αξιωματικός.

Δείτε το βίντεο:

A military unit representative in Altai region said that they have nothing except ammunition and asked conscripts to buy everything including medicines and tourniquets.

She also advised to buy women's pads to use for shoes and buy tampons to stop bleeding after bullet wounds. pic.twitter.com/JEAxSNOLer

— NEXTA (@nexta_tv) September 26, 2022

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε σε νέα του έκθεση ότι οι ρωσικές αρχές στέλνουν στο ουκρανικό μέτωπο ανεκπαίδευτους στρατεύσιμους για να ενισχύσουν τα υπολείμματα διαφόρων μονάδων. Σε αυτές περιλαμβάνονται μάλιστα άλλοτε επίλεκτες μονάδες, όπως το 1ο σύνταγμα αρμάτων μάχης της 1ης Στρατιάς Αρμάτων Μάχης.  Σύμφωνα μάλιστα με το ISW, «η προσθήκη νέων δυνάμεων σε αυτές τις μονάδες του ρωσικού στρατού είναι απίθανο να αυξήσει τη μαχητική τους ισχύ». 

To άρθρο H Ρωσία στέλνει άνδρες στο μέτωπο του πολέμου σε τρύπιες σκηνές και με «επικεφαλής σεφ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία,rosia