Guardian: Το αέριο απειλεί να ωθήσει Ελλάδα και Τουρκία σε πόλεμο – Ποιος συγκρίνει τον Ερντογάν με τον Χίτλερ!

12:32 11/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Στην ένταση που εκτοξεύτηκε στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται ο Guardian και ο διπλωματικός συνάκτης του Patrick Wintour.

Όπως αναφέρει «Μια ολοένα και πιο έντονη αντιπαράθεση σχετικά με την πρόσβαση σε αποθέματα φυσικού αερίου έχει μετατρέψει μια διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η οποία κάποτε ήταν κατά κύριο λόγο για την Κύπρο, σε μια που συμπεριλαμβάνει

τώρα τη Λιβύη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα». Κατά τον Guardian αυτή η αντιπαράθεση «εγείρει φόβους για ναυτική σύγκρουση μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων στο Αιγαίο Πέλαγος».

Κατά τον αρθρογράφο, η κρίση εντείνεται τους τελευταίους μήνες με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να ηγείται όσων εντός της ΕΕ αντιτάσσονται στην ολοένα και πιο στρατιωτική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί εταίρος στη Μεσόγειο. «Ο Μακρόν έχει προσφέρει γαλλική στρατιωτική υποστήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης 18 αεριωθούμενων Rafale», σημειώνει ο Guardian.

Διαβάστε στη συνέχεια στο OnAlert.gr

To άρθρο Guardian: Το αέριο απειλεί να ωθήσει Ελλάδα και Τουρκία σε πόλεμο – Ποιος συγκρίνει τον Ερντογάν με τον Χίτλερ! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα