Grand Chalet: Ξανά στο «σφυρί» το ξενοδοχείο των κοσμικών στο Κεφαλάρι

14:55 28/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Σε πλειστηριασμό πρόκειται να βγει αρχές Ιανουαρίου το ερειπωμένο επί μία δεκαετία, ξενοδοχείο Grand Chalet στο Κεφαλάρι, με τιμή εκκίνησης τα 5,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια που γίνεται να μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη, καθώς οι δύο προηγούμενοι πλειστηριασμοί που πραγματοποιήθηκαν σε προηγούμενο διάστημα κατέληξαν άγονοι.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος πλειστηριασμός, χωρίς αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2021, για να ακολουθήσει ένας δεύτερος τον προηγούμενο Οκτώβριο. Λόγω έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος τις δύο

προηγούμενες φορές, ο επόμενος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 7 Ιανουαρίου, με την ελπίδα να βρεθεί αγοραστής, που θα αναλάβει να το «αναβιώσει».

Από πέντε αστέρων… στην εγκατάλειψη

Το Grand Chalet, για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του το καλοκαίρι του 1962, μία περίοδο που ο τουρισμός στην Ελλάδα είχε μεγάλη δυναμική. Τη «χρυσή» περίοδο, αποτελούσε σημείο αναφοράς στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς στα 47 δωμάτια του έχουν φιλοξενηθεί πολλοί επώνυμοι πολιτικοί, καλλιτέχνες κι άλλοι επιφανείς απ’ όλον τον κόσμο, ενώ οι δεξιώσεις για εκδηλώσεις της ελίτ κοινωνίας στα πολυτελή σαλόνια του και γύρω από την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.

Για μισό περίπου αιώνα, το ξενοδοχείο αποτελούσε «κόσμημα» των βορείων προαστίων κι ένας πολυτελής τουριστικός προορισμός. Η οικογένεια Αποστόλου, είχε καταφέρει να το καταστήσει συνώνυμο της ποιότητας, καθώς οι υπηρεσίες διαμονής, εστίασης και λοιπών παροχών ήταν υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όταν τα σημάδια της άρχισαν να γίνονται ορατά και στο ξενοδοχείο, οι ιδιοκτήτες της το πούλησαν στην εταιρεία Κεφαλάρι Κτηματική, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία μεταβίβασης το 2008. Τελευταία φορά λειτούργησε το 2011 κι έκτοτε, έχει αφεθεί στην «τύχη» του με αποτέλεσμα σήμερα η εικόνα να είναι απογοητευτική, με εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης.

Να σημειωθεί, ότι μέσα σε μία έκταση μεγαλύτερη των 6 στρεμμάτων, το κτίσμα που κάποτε λειτουργούσε ως ξενοδοχείο εκτείνεται σε τρεις ορόφους, με υπόγειο γκαράζ, δώμα και πισίνα, συνολικής έκτασης 2,5 χιλ. τ.μ.

To άρθρο Grand Chalet: Ξανά στο «σφυρί» το ξενοδοχείο των κοσμικών στο Κεφαλάρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα