Games of… Eurogroup: Υπουργός αθέτησε υπόσχεση και “έβγαλε” Ντόναχιου

13:38 10/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Μια καταγγελία που επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουν: πως η εκλογή του προέδρου του Eurogroup είναι “παζάρι” και παίζονται παιχνίδια μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως το «παιχνίδι» που έπαιξε ένας υπουργός στην Ισπανίδα συνάδελφό του, στερώντας της την προεδρία του Συμβουλίου.

Την… πισώπλατη μαχαιριά αποκάλυψε η ίδια η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Νάντια Καλβίνιο, που έχασε οριακά στην ψηφοφορία για να γίνει η νέα

επικεφαλής του Eurogroup. Και έχασε γιατί ένας από τους συναδέλφους της, ενώ της είχε υποσχεθεί πως θα την ψηφίσει, τελικά δεν το έκανε…

Click4more Eurogroup: Νέος πρόεδρος ο Πασκάλ Ντόναχιου

«Είχαμε εξασφαλισμένες 10 ψήφους. Κάποιος δεν έκανε αυτό που είπε ότι θα έκανε», δήλωσε η Καλβίνο σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό SER. «Η ψήφος είναι μυστική και σε αυτή την περίπτωση εξ αποστάσεως». Η Καλβίνιο αρνήθηκε να πει ποιο πιστεύει ότι ήταν αυτό το πρόσωπο.

Το Eurogroup εξέλεξε χθες (09.07.2020) τον Πάσκαλ Ντόναχιου ως νέο πρόεδρό του ύστερα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Ο Ντόναχιου κέρδισε την Καλβίνιο για μία ψήφο.

Η Καλβίνιο είχε εξασφαλίσει τη στήριξη της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Οι χώρες που τη στήριζαν αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% του πληθυσμού και των οικονομιών της ευρωζώνης, είπε η Καλβίνιο.

Σε αντίθεση με την Ισπανίδια υπουργό, ο Ντόναχιου έχει υιοθετήσει στο παρελθόν σκληρή στάση κατά των αυξήσεων των κρατικών δαπανών και των ελλειμμάτων. Επίσης αντιτίθεται σε έναν πιθανό ευρωπαϊκό φόρο για του κολοσσούς του Διαδικτύου, ενώ η Καλβίνιο και η ισπανική κυβέρνηση είναι υπέρ του φόρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Games of… Eurogroup: Υπουργός αθέτησε υπόσχεση και “έβγαλε” Ντόναχιου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα