Europa League: Τιτανομαχία Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μία θέση στους «16»

10:19 16/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Το Europa League επιστρέφει στη δράση, με την τιτανομαχία Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον από τις αναμετρήσεις με φόντο τους “16” της διοργάνωσης.

Η συνάντηση Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει περισσότερο άρωμα Champions League, έστω κι αν η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να προκριθεί

από τον όμιλό της (έμεινε πίσω από Μπάγερν και Ίντερ), με συνέπεια να συνεχίσει στο Europa League.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξεκίνησε καν την ευρωπαϊκή διαδρομή της από την κορυφαία διοργάνωση, αλλά από το Europa League, μένοντας μάλιστα 2η στον δικό της όμιλο (πίσω από τη Σοσιεδάδ) και έτσι θα χρειαστεί να περάσει από την διαδικασία των νοκ άουτ play-off για να βρεθεί στους «16».

Ο νικητής αυτής της διπλής αναμέτρησης (η ρεβάνς στις 23 Φεβρουαρίου) θα είναι αναπόφευκτα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (σ.σ. ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31/5 στη Βουδαπέστη), το οποίο προσφέρει στον κάτοχό του το «εισιτήριο» για το επόμενο Champions League.

Τo πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των «νοκ άουτ» play-off του Europa League:

19:45

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Άγιαξ (Ολλανδία)-Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ρεν (Γαλλία)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ρόμα (Ιταλία)

22:00

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ναντ (Γαλλία)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Μίντιλαντ (Δανία)

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)

Σεβίλη (Ισπανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Oι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23/2. Οι νικητές παίρνουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» (9 και 16/3), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 24/2.

Στη φάση των «16» έχουν εξασφαλίσει θέση, ως πρώτες των ομίλων τους, οι Άρσεναλ, Μπέτις, Φενερμπαχτσέ, Φερεντσβάρος, Φέγενορντ, Φράιμπουργκ, Σοσιεδάδ και Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ.

To άρθρο Europa League: Τιτανομαχία Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μία θέση στους «16» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Europa League, Τιτανομαχία Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,Europa League, titanomachia bartselona – mantsester giounaitent