Eurobank: Εκδόθηκε ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ – Που θα διατεθεί το ποσό

11:51 20/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τράπεζας Eurobank, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η συνολική ζήτηση έφτασε τα 1,25 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερκαλύφθηκε κατά 2,5 φορές, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη φερεγγυότητα της Eurobank, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.   

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του ομίλου της Eurobank, – όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων

και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) – και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank.

Οι όροι

Το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 26 Ιανουαρίου 2029, με δυνατότητα ανάκλησης στις 26 Ιανουαρίου 2028 (6NC5), και ετήσιο τοκομερίδιο 7%. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 26 Ιανουαρίου 2023 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).

Ύστερα κι από την υπερκάλυψη της ζήτησης, η Eurobank αποφάσισε να μειώσει την προσφερόμενη απόδοση από 7,5% που ήταν η αρχική προσφορά σε 7,125%.

Η ζήτηση

Η έκδοση προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές και η Τράπεζα συγκέντρωσε τελικές εντολές από 109 διαφορετικούς επενδυτές.

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσωπεύει περίπου το 71% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (30%) , την Ιταλία (13%) και τη Γαλλία (7%). Το 38% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), 37% σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks) και 16% σε Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds).

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC Continental Europe, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Europe SE.  

To άρθρο Eurobank: Εκδόθηκε ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ – Που θα διατεθεί το ποσό   δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα