Dailymail για αφρικανική σκόνη: «Τα μνημεία της Αθήνας θυμίζουν σκηνές από τον Άρη»

12:24 24/4/2024 - Πηγή: NewsIt

«Τα μνημεία της Αθήνας θυμίζουν σκηνές από τον Άρη καθώς η σκόνη της Σαχάρας κάνει τον ελληνικό ουρανό πορτοκαλί» είναι ο τίτλος της Daily Mail για την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Αθήνα.

Το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης απασχόλησε σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, που σχολίασαν

τις εικόνες από την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της χώρας με το πορτοκαλί πέπλο να καλύπτει το σύνολο της χώρας. 

«Η σκόνη από την έρημο Σαχάρα έκανε την Αθήνα πορτοκαλί χθες, καθώς τα σύννεφα που πνέουν στη Μεσόγειο Θάλασσα έκαναν τα μνημεία της πόλης να θυμίζουν περισσότερο σκηνές από τον Άρη. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έρχονταν από τη βόρεια Αφρική έβαψαν τη νότια Ελλάδα με την ασυνήθιστη απόχρωση καθώς περνούσε η μέρα» γράφει η Daily Mail.

«Και οι παγκοσμίου φήμης τουριστικές τοποθεσίες απέκτησαν μια μοναδική εμφάνιση μετά το σύννεφο σκόνης που σάρωσε την πρωτεύουσα. Ορόσημα, όπως η Ακρόπολη, ο λόφος του Λυκαβηττού, ο ναός του Απόλλωνα και τα Τουρκοβούνια, καθώς και το πολύβουο κέντρο της πόλης, βάφτηκαν πορτοκαλί από τους ανέμους» γράφει στο σχετικό άρθρο της η βρετανική Daily Mail.

Η ξαφνική εξέλιξη του καιρού προκάλεσε επίσης την άνοδο των θερμοκρασιών με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου στη νότια πλευρά της Κρήτης – περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδας, σημειώνει στη συνέχεια το άρθρο ενώ κάνει αναφορά και στους ισχυρούς ανέμους που πυροδότησαν μη εποχικές πυρκαγιές στα νότια της χώρας.

Το απόγευμα της Τρίτης, η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 25 πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Πληροφορίες από Dailymail 

To άρθρο Dailymail για αφρικανική σκόνη: «Τα μνημεία της Αθήνας θυμίζουν σκηνές από τον Άρη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dailymail, Αθήνας, Άρη,Dailymail, athinas, ari