Champions League: Πρόκριση για Τσέλσι με πρωτιά και γκολάρα – Η Σεβίλλη «κλείδωσε» την Ευρώπη

21:41 25/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Τσέλσι πέρασε με 2-1 από την έδρα της Σάλτσμπουργκ και κατέκτησε και μαθηματικά την πρωτιά στον 5ο όμιλο και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League – Με πλασεδάρα του Χάβερτζ το νικητήριο γκολ των “μπλε”. Στο άλλο ματς που έκανε “σέντρα” νωρίς, η Σεβίλλη νίκησε εντός έδρας την Κοπεγχάγη

με 3-0 και θα συνεχίσει στην Ευρώπη, πιθανότατα στα μπαράζ του Europa League. Το άλλο ματς από τον 7ο όμιλο (Ντόρτμουντ – Σίτι) θα δείξει εάν θα έχει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Σάλτσμπουργκ – Τσέλσι 1-2

Η Τσέλσι ήταν δραστήρια από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, φτάνοντας με ευκολία στην εστία της Σάλτσμπουργκ. Το γκολ… ψηνόταν από τους φιλοξενούμενους και τελικά σημειώθηκε στο 23′, με το υπέροχο πλασέ του Κόβατσιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Μάλιστα, οι “μπλε” άγγιξαν” το 0-2 στο επόμενο λεπτό, με τον Κεν να διώχνει την κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ.

Ίδια κατάληξη είχε το τετ-α-τετ- των δυο παικτών στο 32′, αλλά και οι άλλες δυο ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στον Γκαμπονέζο επιθετικό της Τσέλσι (δεν μπόρεσε να τις.. μετατρέψει σε γκολ).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Σάλτσμπουργκ πέρασε… στην επίθεση και μόλις στο 48′ έφτασε στην ισοφάριση. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Βέμπερ έβγαλε… μαγική μπαλιά και ο Ανταμπού πλάσαρε για το 1-1. Η Τσέλσι όχι μόνο δεν οπισθοχώρησε, αλλά δημιούργησε άμεσα ευκαιρίες στα καρέ της Σάλτσμπουργκ και έφτασε στο 1-2 με την… πλασεδάρα του Χάβερτζ. Οι Αυστριακοί πίεσαν στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σεβίλλη – Κοπεγχάγη 3-0

Σεβίλλη και Κοπεγχάγη είχαν ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο. Οι Ανδαλουσιάνοι προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά, κυκλοφορήσουν αρκετά την μπάλα και μάλιστα είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς. Στο 22′ ο Ντμίτροβιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το πλασέ του Χάραλντσον.

Η Σεβίλλη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 35′ είδε τον Γκραμπάνα να αποκρούει το σουτ του Ίσκο. Η Κοπεγχάγη, πάντως έκλεισε εξαιρετικά τους… διαδρόμους προς την εστία της και δεν δέχθηκε άλλη μεγάλη φάση στα καρέ της στο πρώτο μέρος.

Η Κοπεγχάγη μπήκε καλά στην επανάληψη και στο 48′ είδε τον Κλεμ να σημαδεύει το δοκάρι της Σεβίλλης. Οι γηπεδούχοι είχαν από τη μεριά τους μεγάλη ευκαιρία στο 55′, με τον Γκραμπάρα να διώχνει την… βολίδα του Ίσκο. Το ματς απέκτησε “τρελό” ρυθμό με τους γηπεδούχους να ανοίγουν τελικά το σκορ. Στο 62′ ο Γκόμεζ έβγαλε την μπαλιά και ο Ελ Νεσίρι έκανε το 1-0 με κεφαλιά.

Η Κοπεγχάγη τα έδωσε… όλα στη συνέχεια, για να πάρει την πολύτιμη ισοπαλία, αλλά δεν τα κατάφερε. Στην κορυφαία της στιγμή (82′) ο Ντικς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Σεβίλλης. Τελικά, οι γηπεδούχοι “κλείδωσαν” στο 88′ το “τρίποντο”, με τον Ίσκο να κάνει το 2-0 με τρομερό πλασέ, για να έρθει ο Μονσιέλ στο 90+2 και να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Η Κοπεγχάγη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Χοτσολάβα στο 90+4.

To άρθρο Champions League: Πρόκριση για Τσέλσι με πρωτιά και γκολάρα – Η Σεβίλλη «κλείδωσε» την Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα