Brexit: Μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο [vid]

14:57 15/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Μετά από περισσότερα από 4 χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψε το διαζύγιό του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελείωσε το Brexit; Όχι, μας εξηγεί ο καθηγητής του LSE Kevin Featherstone. Το κείμενο των 1.246 σελίδων που έχει υπογραφεί είναι μία βασική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Μένουν όμως πολλά ακόμη ζητήματα να επιλυθούν.

Έχασε ή κέρδισε το Ηνωμένο Βασίλειο από αυτή τη συμφωνία;
Ήταν μία δύσκολη συμφωνία με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές. Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εμπορική συμφωνία η οποία στην πραγματικότητα

δημιουργεί περισσότερους εμπορικούς περιορισμούς, αντί λιγότερους. Οι αρνητικές επιπτώσεις της θα είναι ακόμα πιο σημαντικές για το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύει ο καθηγητής.

Υπάρχει ρίσκο για την ενότητα του έθνους; Ποια διαφαίνεται ότι θα είναι η μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της υπόλοιπης Ευρώπης;

Αυτά τα θέματα συζητά με τον γνωστό καθηγητή στο LSE και Διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Kevin Featherstone η Μαριλίζα Αναστασοπούλου.

Η συνέντευξη εντάσσεται στο νέο κύκλο εκπομπών που ξεκίνησε το OnAlert με γενικό πλαίσιο «Ελλάδα: Εθνική και Διεθνής Ασφάλεια» με πρωτοβουλία του Προγράμματος «Η Ελλάδα στην Ατλαντική Συμμαχία: η προστιθέμενη αξία».

Δείτε την εδώ.

To άρθρο Brexit: Μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο [vid] δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα