ATP για απέλαση Νόβακ Τζόκοβιτς: «Το τέλος μιας βαθιά λυπηρής σειράς γεγονότων»

12:39 16/1/2022 - Πηγή: NewsIt

«Η απουσία του από το Australian Open είναι μεγάλη απώλεια για το τένις» αναφέρει η ATP για την οριστική… απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Australian Open.

Η Αυστραλία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απέλαση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης

να ακυρώσει τη βίζα του με την αιτιολογία ότι η απόφασή του να μην εμβολιαστεί κατά του COVID-19 ενέχει κίνδυνο για τη χώρα.

Η απόφαση απέκλεισε τον 34χρονο Σέρβο από το Australian Open, που ξεκινά την Δευτέρα (17/01). Ένα τουρνουά που το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη έχει κερδίσει εννέα φορές, γεγονός που συνιστά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων διοργανώσεων.

Η απόφαση του δικαστηρίου, να επικυρώσει την ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένα τέλος σε μια «βαθιά λυπηρή» σειρά γεγονότων και η αποχώρηση του Σέρβου από το Australian Open ήταν απώλεια για το άθλημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ATP.

«Η σημερινή απόφαση ακύρωσης της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς αποτελεί το τέλος μιας βαθιά λυπηρής σειράς γεγονότων», αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Τελικά, οι αποφάσεις των νομικών αρχών σχετικά με τη δημόσια υγεία θα πρέπει να είναι σεβαστές. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος να αξιολογηθούν τα γεγονότα και να γίνει γνώση της κατάστασης. Ανεξάρτητα από το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, ο Νόβακ είναι ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές και η απουσία του από το Australian Open αποτελεί απώλεια για το παιχνίδι. Ξέρουμε πόσο ταραχώδεις ήταν οι τελευταίες μέρες για τον Νόβακ και πόσο ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και ανυπομονούμε να τον δούμε στο court σύντομα. H ATP εξακολουθεί να συμβουλεύει όλους τους παίκτες να εμβολιάζονται» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

To άρθρο ATP για απέλαση Νόβακ Τζόκοβιτς: «Το τέλος μιας βαθιά λυπηρής σειράς γεγονότων» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα