9η μέρα μάχης με τη φωτιά στην Ρόδο - Δυνατοί άνεμοι και συνεχείς αναζωπυρώσεις και σήμερα

07:43 26/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά για 9η μέρα στην Ρόδο, με την κατάσταση να συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης στην Ρόδο να εστιάζεται στην περιοχή των χωριών της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονταν στην περιοχή. Ωστόσο δεν απειλήθηκαν οικισμοί

και δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα από το 112.

Σε όλη την διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες και πολλές ομάδες εθελοντών έδιναν την μάχη στις περιοχές αυτές και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα μέτωπα εστιάζονται στις περιοχές της Μαλώνας, του Βατίου και του Γενναδίου, ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ συνεχίζει να φυσά δυνατός αέρας.

Η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη 18 Ιουλίου σε ένα δάσος μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Λάερμα και μετά τις πρώτες οριοθετήσεις, οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν και καίνε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, μόνο σήμερα εστάλησαν μηνύματα από το 112 για να εκκενωθούν οι περιοχές Γεννάδι, Βάτι, Λαχανιά και Πλημμύρι.

Με απόφασή του, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστων για εμπρησμό που προκάλεσε την κολοσσιαία φωτιά στη Ρόδο, η οποία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές μέχρι σήμερα.

Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που είναι πολύ ισχυρές, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν και εθελοντές αλλά και κάτοικοι των περιοχών με ό,τι μέσα διαθέτουν για να καταφέρουν να περιορίσουν κάπως την πύρινη λαίλαπα.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, φαίνεται ένας άνθρωπος να χειρίζεται έναν εκσκαφέα και να οδηγεί κυριολεκτικά πάνω στη φωτιά για να καταφέρει να σηκώσει το χώμα και να σβήσει τις πολλές εστίες που έχει γύρω του, αποδεικνύοντας την τιτάνια μάχη που δίνεται στα μέτωπα όλα αυτά τα 24ωρα.

Δείτε τα βίντεο:

To άρθρο 9η μέρα μάχης με τη φωτιά στην Ρόδο - Δυνατοί άνεμοι και συνεχείς αναζωπυρώσεις και σήμερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα