4+1 συμβουλές για να κάνετε το back to school μια ευχάριστη εμπειρία

10:00 31/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και μαζί του η… πρώτη μέρα στο σχολείο. 

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρωτάκια, που ανυπομονούν να πάνε στο… μεγάλο σχολείο και τα παιδιά μικρότερων τάξεων του Δημοτικού που θέλουν να δουν τους φίλους τους ξανά, η επιστροφή στο σχολείο μοιάζει λίγο με την επιστροφή στη δουλειά… Ποιος θέλει να τελειώσουν οι διακοπές; Ο ελεύθερος χρόνος για βόλτες, το παιχνίδι, η ξεγνοιασιά; Κι αν υπήρχε ένας τρόπος αυτό το… back to school να γίνει πιο εύκολο; Λίγο σαν… παιχνίδι, ας πούμε.

Στο Πλαίσιο, η επιστροφή στο

σχολείο γίνεται από… βάσανο, μία μοναδική εμπειρία.

Αντιλαμβανόμενοι ότι κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός και έχει τη δική του κλίση, εκεί μπορείτε να βρείτε τα πάντα, τόσο για να ανακαλύψετε τα ταλέντα των παιδιών σας, όσο και να τα εξελίξετε.

Ώρα για αγορές τεχνολογίας

Ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά είναι συνδεδεμένος με την έναρξη των σχολείων, άρα και με …ψώνια. Τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, μαρκαδόρους και όλα όσα θα χρειαστούν στο σχολείο.
Είναι αναμφίβολα μια νέα αρχή. Και είναι στο χέρι μας να την κάνουμε… διασκεδαστική!

Πώς; «Τεχνολογία» είναι η λέξη κλειδί! Και ποιος ξέρει καλύτερα την τεχνολογία από το Πλαίσιο; Κανείς! Άρα, έχουμε τον καλύτερο σύμμαχο για να γίνει η επιστροφή στο σχολείο “παιχνίδι”, χαρά αλλά και… μάθημα!

Ποιο παιδί στις μέρες μας δεν γνωρίζει (ίσως και καλύτερα από τους μεγάλους) πως λειτουργεί ένα tablet ή ένας υπολογιστής. Είναι η ώρα (και η ευκαιρία) να κάνουμε την τεχνολογία σύμμαχο. Άλλωστε, έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που είναι κρίμα να μην εκμεταλλευόμαστε τα όσα μας προσφέρει. Και κυρίως, είναι κρίμα να μην την εκμεταλλευόμαστε για να κάνουμε τα παιδιά να αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μελέτη.

Η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «θησαυρό» για την εκπαιδευτική δραστηριότητα και μάθηση. Αρκεί να υπάρχει σωστή καθοδήγηση, επαρκής έλεγχος και σαφώς, συνετή χρήση των τεχνολογικών μέσων.

Πως μπορεί η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί σωστά από τους μαθητές;

Εν αρχή, είναι το Game & Learning, μια τεχνική ενεργής μάθησης, που μέσα από το ψηφιακό (ή μη) παιχνίδι, προάγει την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές διαφόρων ηλικιών και επιπέδων. Και σε συνδυασμό πάντα με τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας, μπορούν να επιδράσουν πολύ θετικά, όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων, αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Τα παιδιά ψάχνουν, βρίσκουν νέους τρόπους επίλυσης προβλημάτων και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη λογική, αλλά και να σκεφτούν πολλές φορές «out of the box», για να προχωρήσουν επίπεδα στο παιχνίδι.

Τα παιχνίδια ενισχύουν την ικανότητα απομνημόνευσης και συγκράτησης πληροφοριών, αλλά και τα αντανακλαστικά, καθώς απαιτούν γρήγορη σκέψη και αντίδραση.

Κάνουν προσεκτικές κινήσεις, ενώ παράλληλα βλέπουν σε πραγματικό χρόνο και κατανοούν το αποτέλεσμα των κινήσεών τους. Και μέσα από την ενασχόλησή τους με τις ψηφιακές δραστηριότητες, μαθαίνουν πώς να χειρίζονται σωστά τα ηλεκτρονικά gadgets (πχ υπολογιστής, tablet), αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα ή δυσλειτουργίες τους.

4+1 βήματα για τη σωστή χρήση

– Συμφωνούμε με το παιδί για τον χρόνο χρήσης και το περιεχόμενο
– Λειτουργούμε ως πρότυπο για τα παιδιά, χρησιμοποιώντας με σύνεση τα μέσα
– Εξηγούμε οι ίδιοι στο παιδί τον διαφορετικό ρόλο & λειτουργία των μέσων (πχ tablet, laptop, κλπ)
– Προτείνουμε εφαρμογές και περιεχόμενο που συναντά τα ενδιαφέροντα του παιδιού
– Αξιοποιούμε τις εφαρμογές Parental Control (εφαρμογές επίβλεψης)

Ό,τι αναζητάτε από ζητήματα τεχνολογίας για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών κάθε τάξης θα το βρείτε:

• Desktop & Bundles
• Laptop
• Tablet
• Περιφερειακά PC
• Εκτυπωτές & Αναλώσιμα

Μία στάση για όλα

Είναι αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση οι ψηφιακές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ρόλο του βιβλίου και του δασκάλου. Όμως, μπορούν κάλλιστα να δράσουν συμπληρωματικά στον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας. Διεγείροντας το ενδιαφέρον των μαθητών για μάθηση και υποστηρίζοντας το ρόλο του δασκάλου μέσα και… έξω από την τάξη!

Τι μένει μετά απ’ όλα αυτά; Μια επίσκεψη στο Πλαίσιο για όλα όσα χρειαζόμαστε, τόσο για προϊόντα τεχνολογίας, όσο και όλα τα σχολικά είδη που χρειάζονται οι μαθητές για να ξεκινήσουν προετοιμασμένοι το νέο έτος.


Συλλογή T-Rex

Στο Πλαίσιο μπορείτε ακόμη να βρείτε:

• 1000 προϊόντα σε αποκλειστικά σχέδια
• Υψηλή τεχνολογία σε σούπερ τιμές
• Γραφεία και καρέκλες για όλα τα στυλ
• Όλα τα προϊόντα της λίστας


Goomby mini Μαρκαδόροι Υπογράμμισης Neon

Θα κάνετε τις αγορές για το σχολείο παιχνιδάκι, καθώς το πρόγραμμα Πλαίσιο δια 4 είναι εδώ για να σας διευκολύνει. Παρέχεται άτοκη χρηματοδότηση τεσσάρων δόσεων για αγορά σε προϊόντα από 40€ έως 1000€, χωρίς πιστωτική κάρτα με δωρεάν παράδοση την επόμενη ημέρα. Το κόστος υπηρεσίας είναι 1€ ανά δόση.

Όλα όσα φαντάζεστε, υπάρχουν στο Πλαίσιο! Δείτε τα όλα εδώ…

To άρθρο 4+1 συμβουλές για να κάνετε το back to school μια ευχάριστη εμπειρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα