4 προσαγωγές για τα επεισόδια με κουκουλοφόρους στην Θεσσαλονίκη

18:02 28/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε 4 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, μετά την απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια και για τον ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι προσαχθέντες για τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή

τους σε αυτά.

Νωρίτερα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Άτομα που αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών με καλυμμένα τα πρόσωπα τους επιτέθηκαν με μπογιές και μολότοφ σε δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στο ύψος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Υπήρξε αποπνικτική ατμόσφαιρα στην οδό Εγνατία από τη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς οι οποίοι προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές ατόμων με τους πολίτες που ήταν στο σημείο να διαμαρτύρονται σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ υπάρχει και βίντεο που δείχνει αστυνομικό των ΜΑΤ να πιέζει κεφάλι νεαρού στο έδαφος.

 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίστηκαν τα επεισόδια. Στην οδό Μοναστηρίου, κάδοι έχουν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με τo karfitsa.gr στο κέντρο υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Μάλιστα πολίτες βρέθηκαν θεατές μπροστά σε ένα όπλο που βρισκόταν στο έδαφος έξω από τον ΟΣΕ.

Πιθανότητα να έπεσε από κάποιον αστυνομικό.

 Νωρίτερα, έγινε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα που κινήθηκε κι αυτή προς το κέντρο της πόλης. Ακολούθησε η κεντρική πορεία από την Εγνατία και την οδό Μοναστηρίου, με στάση και διαμαρτυρία στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στη συνέχεια η πορεία ανέβηκε, από την οδό Διοικητηρίου, μέχρι το ΥΜΑΘ.

To άρθρο 4 προσαγωγές για τα επεισόδια με κουκουλοφόρους στην Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα