18 επιθέσεις από σκυλιά τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη – Νέο θύμα ένα ανήλικο κορίτσι

17:20 1/11/2021 - Πηγή: NewsIt

«Μάστιγα» οι επιθέσεις σκύλων σε βάρος περαστικών, ακόμα και ανηλίκων,  στη Θεσσαλονίκη. Νέα επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα τετράποδα από το κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Μάλιστα, τον μήνα Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν 18 επιθέσεις από σκυλιά τα οποία δάγκωσαν ανθρώπους που διέσχιζαν κεντρικούς δρόμους της

πόλης.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, μητέρα ανέφερε στα social media πως σκύλος δάγκωσε την κόρη της το Σάββατο (30.10.2021) την ώρα που περπατούσε επιστρέφοντας στο σπίτι από το φροντιστήριο:

«Από το μεσημέρι μέχρι τώρα κ για πολύ ακόμα, (ήδη 7 ωρες) βρισκόμαστε στα επείγοντα για τις πρώτες βοήθειες, εμβόλια, όρους κτλ. Σε τηλεφώνημα με ιατρό Δημόσιας Υγείας, έχουν δαγκώνει περί τα 30 άτομα από Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα ( σε 2 μήνες μέσα). Την Δευτέρα (σ.σ. 01.11.2021) θα υποβάλλουμε μήνυση σαν οικογένεια στους αρμόδιους του Δήμου. Αλλά μιλάμε για 30 άτομα….. Τι ακριβώς περιμένουν για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο; Δεν είναι σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας αυτό ;;;;;; Περιμένουν να φάει κανένα μικρότερο παιδάκι;», σημειώνει στην ανάρτησή της.

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκύλων 

Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης ανακοινώνει μέσω του GRTimes.gr, ότι θα γίνει νέα επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους, τη Δευτέρα (01.11.2021).

«Έχουμε κάνει επανειλημμένως επιχείρηση για να πιάσουμε τα σκυλιά.  Υπάρχει ένα άτομο που δηλώνοντας φιλόζωο, τα παίρνει μαζί του, καθιστώντας αδύνατη τη σύλληψή τους», προσθέτει και συμπληρώνει πως «αφού πιαστούν, θα πρέπει να μείνουν σε Φιλοζωϊκή Οργάνωση ή σε κάποιο συνεργαζόμενο ενδιαίτημα, ώστε να μην ξαναδαγκώσουν κόσμο», καταλήγει ο κ. Δημητριάδης.

To άρθρο 18 επιθέσεις από σκυλιά τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη – Νέο θύμα ένα ανήλικο κορίτσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα