Υποκλίθηκε και ο ΠΑΟΚ στη Βαλένθια

Ο ΠΑΟΚ άντεξε για ένα ημίχρονο στη Βαλένθια, αλλά προστέθηκε στη λίστα των... θυμάτων της εκπληκτικής ισπανικής ομάδας που είναι η μοναδική αήττητη φέτος στην Ευρώπη σε όλες τις διοργανώσεις! Οι Ισπανοί νίκησαν με 78-62 με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ απλά έκανε την... αναμενόμενη ήττα όλων των ομάδων σε αυτό τον όμιλο του Last32 του Eurocup.

Δυο...

διαφορετικοί μπασκετικοί κόσμοι μπήκαν για να αναμετρηθούν στο παρκέ. Η "αφηνιασμένη" Βαλένθια με ένα ξέφρενο μπάσκετ και ο ΠΑΟΚ με πολύ πιο ορθολογικό παιχνίδι αφού αν πήγαιν στον ρυθμό των Ισπανών θα καταστρεφόταν.
Ο Σχορτσανίτης ήταν στο πάγκο αφού είχε χάσει προπονήσεις και η βαλένθια πήγε εξ αρχής το παιχνίδι κοντά στο καλάθι παίρνοντας γρήγορο προβάδισμα με 6-0 στο 2'. Ο Μαρκόπουλος έριξε εσπευσμένα τον "Σόφο" στο παρκέ και το ματς άλλαξε.
Οι Ισπανοί είδαν... βουνό και άρχισαν να σουτάρουν κατά ριπάς από το τρίποντο, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με το απίστευτο στατιστικό των 6/11 δίποντων και 6/21 τρίποντων!
Ο ΠΑΟΚ είχε ηρεμία και δεν πανκοβλήθηκε στα ξεσπάσματα της Βαλένθια. Στο 19-8 του 7ου λεπτού απάντησε με σερί 10-0 και μείωσε σε 19-18, με τον Σχορτανίτη να προσφέρει και επιθετικά έχντας φτάσει τους 7 πόντους και τον Χάτσερ να είναι η πιο αξιόπιστη απειλή από μακριά. Το δεκάλεπτο έληξε με 21-18 για τη Βαλένθια.
Στο 12' η βαλένθια ξέφυγε εκ νέου με 26-18, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε βρει πλέον το κουμπί της. Ο Ντούβνιακ έδωσε καλές ανάσες στον Χάτσερ, ο ΠΑΟΚ έλεγξε τα ριμπάουντ στη δική του ρακέτα και έτσι στο ημίχρονο ήταν και πάλι κοντά στο σκορ, με τη Βαλένθια να προηγείται με 34-29.

Το παιχνίδι της... γάτας με το ποντίκι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, μόνο που αυτή τη φορά η Βαλένθια πάτησε περισσότερο το γκάζι. Στο 25' οι Ισπανοί είχαν ξεφύγει με 48-33, στο 27' ο ΠΑΟΚ κατέβασε τη διαφορά στο 51-41 με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ντούβνιακ με τη Βαλένθια να προηγείται στο 30' με 58-47 και να δείχνει σε διάρκεια πλέον ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε χωρίς τον Βασιλειάδη και με ανέτοιμο τον Σχορτσανίτη, σταδιακά άρχισε να μένει και από δυνάμεις, οι Ισπανοί κρατούσαν αμείωτο τον ρυθμό, στο 34' η διαφορά έφτασε το +19, 70-51 και πλέον μοναδικό ζητούμενο για την ελληνική ομάδα ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας της και να κοιτάξει τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρτίνεθ): Τρίας, Ντιό 8(2), Σάτο 6, Λούτσιτς 7(1), Ντούμπλιεβιτς 12(2), Βίβες 7(1), Μαρτίνεθ 8(2), Σαν Εμετέριο8(1), Σούρνα 4, Χάμιλτον 7, Σίκμα 11(1)
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8, Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 8(2), Μαργαρίτης 10, Κόττας, Σχορτσανίτης 9, Ντούβνιακ 14(4), Μάρκοβιτς, Χάτσερ 11(1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα