«Υμνοι» Bleacher Report για «Αντέτο»!

Δεύτερη αποθέωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την ιστοσελίδα Bleacher Report, σε λιγότερο από δύο μήνες. Στα τέλη Ιουλίου, το έγκυρο σάιτ είχε αναφερθεί στον διεθνή φόργουορντ, γράφοντας πως «είναι σε ένα μονοπάτι για σταρ που ίσως ΝΒΑ να μην έχει δει ξανά»!!! Τα ξημερώματα της Τρίτης (9/9), με ένα διπλό αφιέρωμα, ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού έγινε ξανά το επίκεντρο, αφενός γιατί ο αρθρογράφος Μπράιαν Νοξ τον κατέγραψε ως «τον καλύτερο παίκτη των Μπακς» και αφετέρου

διότι ο συνάδελφός του, Ντάνιελ Ο΄Μπράιεν ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί με τον ρούκι σταρ του Μιλγουόκι, Τζάμπαρι Πάρκερ. Μπορεί στην ανάλυση της επίσημης ιστοσελίδας του ΝΒΑ για τους ξένους με επιρροή στο Μουντομπάσκετ να μην συμπεριλήφθηκε (νωρίτερα είχε επισημανθεί η πιθανή βελτίωσή του), όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (μέτρησε μ.ο. 6,3π.-4,3ριμπ. σε 16,1΄ στο Παγκόσμιο Κύπελλο) έχει θαυμαστή τον Νοξ. Ο διεθνής φόργουορντ δεν «χώρεσε» στην λίστα του ΝΒΑ.com με εκείνους που ανέβασαν τις «μετοχές» τους (όπως οι οι Κροάτες Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς, ο Σενεγαλάζος Ντιένγκ, ο Γάλλος Λοβέρν και ο Τούρκος Πρέλντζιτς), στην Ισπανία, όμως ο Μπράιαν Νοξ, στο άρθρο του για τον καλύτερο παίκτη κάθε ομάδας, έγραψε πως «οι Μπακς έχουν ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο, όμως όσο ελκυστικό κι αν είναι να επιλέξει κανείς τον Χένσον ή τον Πάρκερ (σ.σ.: Νο2 στο φετινό ντραφτ), σαν τον καλύτερο παίκτη αυτής της ομάδας, όλα τα σημάδια δείχνουν τον Αντετοκούνμπο. Παρόλο που τα περσινά του στατιστικά δεν είναι αριθμοί σταρ, σκεφτείτε πως έπαιζε μόνο 24,6΄, ξεκίνησε βασικός σε μόλις 23 από τα 77 ματς της σεζόν και ήταν 18 ετών στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς. Εχει μέσα του τρομερές δυνατότητες και είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πως μια γεμάτη χρονιά στο ΝΒΑ θα τον εκτοξεύσει σε άλλο επίπεδο!».

Παράλληλα, ο Ντάνιελ Ο΄Μπράιεν, αρθρογράφος της ίδιας ιστοσελίδας, αναφέρθηκε σε τρόπους να ταιριάξουν οι Τζάμπαρι Πάρκερ και Γιάννης Αντετοκούνμπο στο παρκέ, γράφοντας για «συνεχές τρέξιμο, για απρόβλεπτα μεταξύ τους πικ-εν-ρολ και ένα είδος τριγωνικής επίθεσης για τους δύο παίκτες». Αρχικά έγραψε πως «και οι δύο θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο με τη μπάλα στα χέρια, τόσο ο καθένας μόνος του όσο και με συνεργασία. Ο Πάρκερ έχει την ικανότητα στο σκοράρισμα και ο ''Giannis'' στην πάσα και στη φινέτσα. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις αντίπαλες άμυνες να αντιδράσουν σε τέτοια ''όπλα'' στο παρκέ». Στη συνέχεια επισήμανε «τα μεταξύ τους απρόβλεπτα και εναλλασσόμενα πικ-εν-ρολ», τονίζοντας ότι «ο Τζάμπαρι είναι ίσως καλύτερος σκόρερ του Μιλγουόκι και ο Γιάννης ένας παίκτης που δεν είναι καθόλου εγωιστής στο παιχνίδι του, Είχε πέρυσι 2,8ασ. μ.ο. ανά 36΄ και στο φετινό σάμερ-λιγκ ο νέος κόουτς, Τζέισον Κιντ, τον χρησιμοποίησε συχνά σαν περιφερειακό και οργανωτή». Τέλος, ο Ο΄Μπράιεν κατέληξε πως «αν και ο κόουτς Κιντ δεν είναι λάτρης της τριγωνικής επίθεσης, νομίζω ότι θα τον ωφελήσει αν βάλει στο παιχνίδι του στοιχεία αυτού του συστήματος. Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να του σώσει μία γεύση από το πόσο αποδοτικοί είναι οι φόργουορντ της τριγωνικής επίθεσης, σαν τους Σκότι Πίπεν και Λαμάρ Όντομ! Όσο ο Γιάννης θα αρχίζει την επίθεση στη μία πλευρά, θα δίνει στον Πάρκερ την ευκαιρία να ''κόβει'' από την κορυφή της ρακέτας, όπου θα μπορεί να κάνει ζημιά είτε σουτάροντας άμεσα είτε φτάνοντας στο λέι-απ».

Keywords
Τυχαία Θέματα