Ξέσπασε με κατοστάρα η ρωσική «αρκούδα» (vid)

Τα μαγικά του Τεόντοσιτς δεν χρειάστηκαν, δεν κρίθηκαν απαραίτητα και πάρα πολύ σε αυτό το ματς, ο Βοροντσέβιτς, ωστόσο, όπως και ο MVP Ντε Κολό, έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο, όπως και γενικότερα η ΤΣΣΚΑ, η οποία επιβλήθηκε με 101-64 της Αρμάνι Μιλάνο (των 23 λαθών) στην Ρωσία, για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Είναι τέτοια η κράση της ΤΣΣΚΑ

και τέτοιο το ρόστερ και η δομή της συνολικά, που ένας λείπει, ένας δεν παίζει καλά ή πολύ, δύο τον αντικαθιστούν επάξια. Η... αρκούδα, λοιπόν, επέστρεψε έτσι στις νίκες, αφήνοντας πίσω της την ήττα στην Μαδρίτη. Το Μιλάνο από την άλλη, για άλλη μια φορά, δεν ήταν σε θέση να φορέσει τα... καλά του, συγκεκριμένα τα Αρμάνι.

Χάινς και Ραντούλιτσα άρχισαν από νωρίς τις τιτανομαχίες τους στην ρακέτα, με την ΤΣΣΚΑ να τρέχει γρήγορα στο 4-0. Ο Χίγκινς ήταν απών αλά φυσικά το οπλοστάσιο είναι γεμάτο για την ΤΣΣΚΑ, με την Αρμάνι να γνωρίζει πως έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Και ήδη στο πρώτο δίλεπτο τα λάθη ήταν διαδοχικά για του Ιταλούς. Η ΤΣΣΚΑ, υπό το βλέμμα του Αντρέι Κιριλένκο, έφτασε και στο 6-0, με τους Μιλανέζους να... ψάχνονται. Χαρακτηριστικό είναι πως ο -βασικός- Κουλάγκιν και είχε σκοράρει κιόλας και δημιουργούσε μπελάδες στους φιλοξενούμενους. Παίκτης δηλαδή όχι από τους προφανείς και εκτός πρώτης γραμμής για τους Μοσχοβίτες. Περίπου ένα τρίλεπτο χρειάστηκαν οι Ιταλοί για να σκοράρουν... σαν γκολ, με μια βολή του Χίκμαν. Το 13-4 της ΤΣΣΚΑ στο 6' κι αργότερα το 18-5, ανάγκαζαν σε αναζήτηση δραστικών μέτρων τους Ιταλούς. Μόλις δύο εντός πεδιάς καλάθια μετρούσε το Μιλάνο στο 7'. Πού να ήταν και πιο έυστοχη η ΤΣΣΚΑ από το τρίποντο, κιόλας. Με το σκορ στο 27-9 στο 10' η... ρωσική αρμάδα μάλλον έδειχνε πως απλοποιεί την κατάσταση.

Το αποτέλεσμα έγραφε 41-9 στο 14', με την ΤΣΣΚΑ να θέλει να ολοκληρώσει άμεσα την παρτίδα με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά απο 4 λεπτά στο β' δεκάλεπτο το Μιλάνο και ο Χίκμαν θυμήθηκαν πώς σκοράρουν, αλλά η ρωσική μηχανή δεν σταματούσε (48-16). Το παιχνίδι πια είχε αποκτήσει ρόλο... προπόνησης. Ζητούμενο πια για την συνέχεια ήταν να βρεθεί κίνητρο για το Μιλάνο να σώσει τα προσχήματα και για την ΤΣΣΚΑ να θερίσει όλα τα ρεκόρ. To 56-25 στην λήξη του ημιχρόνου δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για την ομάδα του Ιτούδη. Φριντζόν, Βοροντσέβιτς (18 π.) και Ντε Κολό (22 π.) είχαν ήδη διψήφιους αριθμούς πόντων. Δια χειρός -του πάντοτε αξιόπιστου- Σίμον (15 π.) το Μιλάνο θέλησε να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα (59-37), με τον Μάτσβαν (19 π.) να μονομαχεί μ τους αντίπαλους ψηλούς, προσφέροντας κάποιες λύσεις στην Αρμάνι. Πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο και η ΤΣΣΚΑ σαν να είχε πατήσει το στοπ. Μέχρι που ο Ντε Κολό στρογύλλεψε την διαφορά ξανά στο +30 (70-40). Πιο άκοπα δεν γινόταν να φτάσει στο 78-46 η ΤΣΣΚΑ με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Το φινάλε ανέμεναν άπαντες με το σκορ στο 82-46 και κατόπιν στο εμφατικό 89-51, με τον Κουλάγκιν να έχει μπει στο γκρουπ των «διψήφιων» και αρκεί μια ματιά στα περπαγμένα των ακριβοπληρωμένων άσων όχι της ΤΣΣΚΑ, αλλά της Αρμάνι, για να διαπιστωθεί η άσφαιρη εικόνα, παίρνοντας παράδειγμα τον Ντράγκιτς (0 π.) ή τον ΜακΛιν (3 π.), τον Χίκμαν (5 π.) και τον Καλνιέτις (1 π.). Δείγμα του ότι η συνταγή και το γλυκό δεν έδεσαν ποτέ, παρά τα εξαιρετικά και πρώτης ποιότητας υλικά. Η απόσταση άγγιζε... την τελειότητα, αλλά έπιασε και την «σαραντάρα» (97-57) με μόνο ζητούμενο για τους οικοδεσπότες, τι άλλο. Την κατοστάρα. Και επετεύχθη και αυτό, με τελικό θριαβευτικό σκορ για την ΤΣΣΚΑ το 101-64, βυθίζοντας σε πλήρη προβληματισμό τους Ιταλούς. Δεκάλεπτα: 27-9, 56-25, 78-46, 101-64.

Αναλυτικά στατιστικά εδώ

Τα highlights της αναμέτρησης:

Keywords
Τυχαία Θέματα