«Ξεμούδιασε» με Πανιώνιο (108-65 ο Ολυμπιακός)

Τα μεθεόρτια της μεγαλειώδους νίκης επί της Μπαρτσελόνα και της πρόκρισης στο Final-4 της Μαδρίτης, είχαν συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, με τον ήδη υποβιβασμένο Πανιώνιο. Σε ένα ματς με φανερή τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου «καθάρισα» από πολύ νωρίς την υπόθεση της νίκης, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν την ίσως πιο άνετη φετινή τους νίκη, χάρη στο επιβλητικό 108-65. Ο κόουτς της ομάδας, είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους πιο καταπονημένους

του παίκτες από τη σειρά με τους «Μπλαουγκράνα» και να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς του παίκτες. Εξασφάλισε, έτσι, πολυφωνία στο σκοράρισμα με 5 παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Προεξάρχοντες αυτών, οι Λοτζέσκι και Ντάνστον με 18 κι 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Αγραβάνης και Καββαδάς πρόσθεσαν ακόμη 12 έκαστος, με τον πρώτο να έχει και 6 ριμπάουντ και τον Ντάρντεν να έχει 11 πόντους και 5 ασίστ. Από το «ναυάγιο» των φιλοξενούμενων, διασώθηκε ο Κόουλμαν με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Σίχι να σημειώνει 12 πόντους.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός έδειξε από πολύ νωρίς τις... διαθέσεις του απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να κυριαρχεί εξαρχής κάτω από τις δύο ρακέτες. Χαρακτηριστικό, είναι ότι οι 15 από τους 20 πρώτους πόντους της ομάδας του προέρχονταν από τον ίδιο, με τον Ντάρντεν να έχει προσθέσει τους υπόλοιπους πέντε, και ήδη από τα μέσα της πρώτης περιόδου να είναι 20-12. Μάντζαρης, Σπανούλης και Λοτζέσκι πήραν... σειρά, με άλλο ένα σέντερ, τον Οθέλο Χάντερ, να ολοκληρώνει την «παράσταση» για ένα ρόλο που απέφερε σκορ 32-17, την ίδια ώρα που μόνο ο Κόουλμαν και ο Σίχι προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν με το πόδι... πατημένο στο γκάζι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα πριν καν αυτό φτάσει στα μισά του, να έχουν «εκτοξεύσει» τη διαφορά στους 20 πόντους με επιμέρους σκορ 10-5. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, με τους Βεργίνη και Σίχι (44-28), αλλά οι λύσεις που έβρισε ήταν με το «σταγονόμετρο», με αποτέλεσμα να προστίθενται για τους γηπεδούχους στην «εξίσωση» κι άλλοι παίκτες, όπως ο Καββαδάς, ο Παπαπέτρου και ο Πέτγουεϊ. Οι Πειραιώτες, κατέληξαν να προηγούνται με +23 στο ημίχρονο και να έχουν πετύχει πάνω από 51 πόντους (51-28).

Το ίδιο... έργο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κάνει πάλι μεγάλα επιμέρους σκορ και να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο την «ψαλίδα». Ήδη από τα πρώτα τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, βρίσκοντας λύσεις τόσο από τον αρχηγό του, όσο και από πολλούς παίκτες που έβρισνα εύκολη πρόσβαση στο αντίπαλο καλάθι, έφεραν τη διαφορά στους 30 πόντους με επιμέρους σκορ 13-6 (64-34). Ο Κόουλμαν πάλευε μόνος, με τον Ταμπς να επιχειρεί να τον βοηθήσει. Βρήκαν, ωστόσο, μπροστά τους έναν «καυτό», Λοτζέσκι, ο οποίος με δικούς του συνεχόμενους πόντους αύξησε τη διαφορά στους 38 πόντους (78-40), για να ολοκληρώσει το νέο ρεσιτάλ της ομάδας του ο Δημήτρης Αγραβάνης με εύστοχο ζευγάρι βολών (80-41), πριν ο Κόουλμαν πραγματοποιήσει το 80-43 του δεκαλέπτου.

Μοναδικές ενδεχόμενες απορίες της τελευταίας περιόδου, ύστερ από όλα αυτά, θα ήταν κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα ξεπερνούσε τους 100 πόντους, καθώς και το τι απόδοση θα είχαν οι νεότεροι παίκτες των δύο ομάδων, μιας και τα πάντα είχαν ήδη κριθεί από πολύ νωρίς. Ο Σλούκας και ο Αγραβάνης, ήταν κυρίως αυτοί που οδηγούσαν πια τους γηπεδούχους, συνεπικουρούμενοι από τον Βασίλη Καββαδά. Στην αντίπερα όχθη, ο Βεργίνης προσπαθούσε να βοηθήσει ως πιο έμπειρος τους συμπαίκτες του, με τον Κόουλμαν να μη... σταματά να δίνει «μάχες».

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα