Ξανθόπουλος:"Φέραμε τον Παναθηναϊκό στα όριά του"

Ευχαριστημένος για την φετινή χρονιά του Άρη εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο Libero 107.4 ο Βασίλης Ξανθόπουλος, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν προχώρησε στην Ευρώπη.


Αναφερόμενος στο κλίμα των αποδυτηρίων, δήλωσε πως παίζει μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα ενώ εξήρε τον κόσμο για την υποστήριξη του ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την προσπάθεια που έκανε ο Δημήτρης Πρίφτης και το προπονητικό τιμ για να του κρατήσει ενωμένη την ομάδα στις δύσκολες στιγμές.

Αναλυτικά τα

όσα δήλωσε ο 32άχρονος γκαρντ:

Για τη… γεύση που του άφησε η φετινή σεζόν: «Ήταν μια μεγάλη σεζόν σε διάρκεια, με πολλά παιχνίδι και ταξίδια. Η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ κι αυτό ήταν κάτι που είχαμε θέσει ως στόχο. Είχα πει όταν ήρθα ότι θα είμαστε ευχαριστημένοι εάν με τον τρόπο που έχουμε παίξει μέναμε ικανοποιημένοι εμείς, αλλά και ο κόσμος. Εμείς το ευχαριστιόμασταν κι αυτό φαινόταν και στο παρκέ. Βοήθησε πολύ το κλίμα στα αποδυτήρια. Τόσα χρόνια εμπειρίας, γνωρίζω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το καλό κλίμα. Είχαμε καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες φέτος στον Άρη».

Για τον Δημήτρη Πρίφτη και τη στήριξη που παρείχε στους παίκτες: «Ο κόουτς και το προπονητικό επιτελείο έβαλαν τις βάσεις από το καλοκαίρι με τις επιλογές τους σε παίκτες με ποιότητα και χαρακτήρα. Στα δύσκολα στήριξε όλους τους παίκτες κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Μας κράτησε ενωμένους, μετέδωσε αυτό το στήριγμα που υπήρχε και από πλευράς διοίκησης. Περάσαμε ένα δύσκολο 20αήμερο τον Ιανουάριο, όπως και όλες οι ομάδες στον κόσμο. Ξέραμε ότι θα έρθει αυτή η περίοδος και λέγαμε ότι θα πρέπει να φανούμε δυνατοί. Η δυναμικότητα των αντιπάλων που αντιμετωπίσαμε εκείνη την περίοδο έκανε αυτή την κοιλιά να φανεί ακόμα περισσότερο. Φανήκαμε, όμως, δυνατοί και ανακάμψαμε. Μεγάλο μερίδιο για αυτό οφείλεται στο προπονητικό επιτελείο και στη διοίκηση».

Για τον Νίκο Λάσκαρη: «Φαίνεται ότι ξέρει μπάσκετ και αγαπάει τον Άρη. Ήξερε πολλά πράγματα και φαίνεται ότι ασχολιόταν και πριν έρθει στην ομάδα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τους συνεργάτες του και τη σύζυγό του, εκτός από φοβερές γνώσεις για τα οικονομικά και το μάρκετινγκ, έχουν γνώσεις και από διαχείριση αγωνιστικών κρίσεων. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν όρεξη κι αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γενικώς στο μπάσκετ, όχι μόνο στον Άρη, αλλά και σε άλλες ομάδες».

Για τη συχνή παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στο «Nick Galis Hall»: «Ήταν πολύ κοντά μας, παρότι έχει έδρα την Ελβετία. Στην επικοινωνία των παικτών και του προπονητή μαζί του βοήθησε ο Μάνος Λάσκαρης, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Ο κ. Λάσκαρης, ενώ έχει την οικονομική δυνατότητα να βάλει από φέτος περισσότερα λεφτά, έβαλε προτεραιότητα τα χρέη και μετά να προχωρήσει σε επένδυση στο αγωνιστικό. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί έχουμε δει περιπτώσεις επενδυτών που αποδείχθηκαν φούσκες. Η αποπληρωμή χρεών είναι προτεραιότητα για τον Άρη».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Μας στήριξε παντού, ακόμα και στο Καζάν και στη Λιθουανία. Είναι πολύ σημαντικό και οφείλουμε ένα «ευχαριστώ» στον κόσμο. Όταν μπαίνεις στο Παλέ και βλέπεις αυτόν τον κόσμο να έχει γεμίσει το γήπεδο, βγάζουμε φτερά. Ο κόσμος απέδειξε ότι καταλαβαίνει και στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας».

Για τη φετινή πορεία τους και τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Στην Ευρώπη μας άφησε γλυκόπικρη γεύση το τέλος, γιατί νομίζω ότι μπορούσαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα, φέραμε στα όριά του τον Παναθηναϊκό, αλλά ταυτόχρονα φθάσαμε κι εμείς στα όριά μας. Αδειάσαμε κι αυτό φάνηκε μετά στη σειρά με την ΑΕΚ. Δυστυχώς, η 3η θέση δεν έκρινε τίποτα και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το μοναδικό που γίνονται «μικροί» τελικοί χωρίς ο νικητής να έχει κάποιο έπαθλο. Όσον αφορά στην επόμενη σεζόν, είναι σημαντικό να μείνει ένας κορμός, η διοίκηση και ο προπονητής ξέρουν τι πρέπει να γίνει. Εάν λέγαμε πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα φθάσουμε στον πέμπτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και θα κάναμε νίκες με Αρμάνι και Ούνιξ Καζάν δεν θα το πιστεύαμε, όμως το πετύχαμε».

Για τη συμμετοχή τους στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ: «Έχει καλές ομάδες, αλλά αποτελεί κάτι το άγνωστο και για εμάς. Δεν είναι καλή η διάσπαση που υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Νομίζω, όμως, ότι θα γίνει μια καλή και ανταγωνιστική διοργάνωση».

Για τις εντυπώσεις του, σε προσωπικό επίπεδο, από τη φετινή σεζόν: «Εάν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό μου στο τέλος της σεζόν, η χρονιά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν ήθελα να φύγω από το γήπεδο, διασκεδάζαμε πολύ με τους συμπαίκτες μου. Με τα ταξίδια και τους συνεχείς αγώνες έβλεπα περισσότερο αυτούς παρά την οικογένειά μου. Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι θα είχα κουραστεί, αλλά φέτος ήταν διαφορετικό το κλίμα και περνούσαμε πολύ καλά μεταξύ μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα