Ξανά σε θέση οδηγού η Ρεάλ με εμφατική νίκη

Η Ρεάλ Μαδρίτης (18-6) υποδέχτηκε στο Barclaycard Center τον μαχητικό και παθιασμένο Ερυθρό Αστέρα (14-10) με σκοπό την νίκη που θα την ξαναέβαζε σε ρόλο οδηγου. Ο καταιγιστικός ρυθμός που έδωσε η Ρεάλ στο παιχνίδι, ήταν και αυτός που της χάρισε μια εμφατική νίκη, με τον Ερυθρό να μην μπορεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να ακολουθήσει σε αυτό το τέμπο και την ένταση. Εύκολο βράδυ για την "βασίλισσα" με τελικό σκορ 98-68. Mε την σημερινή νίκη η Ρεάλ "κλείδωσε" και την πρόκριση της στους «8» της διοργάνωσης.

"Φιλμ αγώνα"

Φουριόζες

μπήκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι, με τους "μερένχες" να έχουν το απόλυτο από την γραμμή των 6.75 στο πρώτο 5λεπτο ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ρυθμό με τους Ματσιούλις και Αγιόν να δείχνουν ασταμάτητοι. Ο Κούζμιτς δεν άφησε αναπάντητο το σκοράρισμα του Αγιόν, δίνοντας λύσεις στην ρακέτα του Ερυθρού. Η περιφέρεια του Ερυθρού μπορεί να πρόσφερε τα μέγιστα στην επίθεση, αλλά αυτό τους έκανε ευάλωτους στην άμυνα με τον Ματσιούλις να συνεχίζει ακάθεκτος τα τρίποντα (3/3 27-19 σκορ). Ο άφαντος μέχρι εκείνη την ώρα Γιουλ, έκανε την εμφάνιση του 1 λεπτ. πριν την λήξη της 1η περιόδου και με ένα επιμέρους 9-0 (προσωπικό) έφτασε την διαφορά στο +15. Σκορ περιόδου 38-24 με την άμυνα του Έρυθρου να μην αντέχει στην πίεση. Στην δεύτερη περίοδο έπεσε λίγο ο ρυθμός με τον Γουόλτερς να προσπαθεί να ρίξει την διαφορά για τον Ερυθρό αλλά να πέφτει πάνω στον Τόμκινς. Ρούντι και Κάρολ έφτασαν την διαφορά στο +19 με τον Ράντονιτς να "χάνεται" στον ρυθμό και να καλεί εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Η διαφορά δεν μειώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 63-44.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου, επηρέασε τους παίκτες του Ράντονιτς, που σιγά-σιγά άρχιζαν να προσαρμόζονται στην ιδέα της ήττας. Αγιόν και Τέιλορ συνέχισαν να σκοράρουν με σχετική άνεση, ανεβάζοντας την διαφορά στο +20. Ο Σιμόνοβιτς πάλευε μόνος του με τα "θηρία", με τον Τζέκινς να τον βοηθάει κατά διαστήματα. Ο Ράντολφ πήρε τα ηνία από τον Ματσιούλις, ευστοχώντας σε τρίποντα ανεβάζοντας και άλλο την διαφορά (+23, 80-57 3η περίοδος). Άχαρο μπασκετ εκ μέρους των Σέρβων που δεν πήραν σκορ από τα δυνατά τους "χαρτιά" μένοντας σε ρηχά νερά. Στα μέσα της 4ης περιόδου, ο Ερυθρός "παράτησε" πλήρως το παιχνίδι, με την διαφορά να φτάνει τους 33. Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, ο Λάσο έριξε αναπληρωματικούς στο παρκέ και μοιραία ο Ερυθρός γνώρισε μια βαριά ήττα σε ένα τρομακτικό επιθετικό βράδυ για την Ρεάλ, που ξέσπασε μετά από τρεις σερί ήττες. Τελικό σκορ 98-68.

Δεκάλεπτα: 38-24, 25-20, 17-13, 18-11

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 11π.(3), Ρούντι 3π.(1), Ντόντσιτς 4π., Ματσιούλις 12π.(4), Αγιόν 12π., Κάρολ 9π., Γιουλ 11π.(1), Τόμκινς 9π.(1), Τέιλορ 12π., Ρέγες 1π. Χάντερ 11π.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς 9π.(1), Τόμσον 6π., Ντάνγκουμπιτς 4π., Μίτροβιτς 4π., Σιμόνοβιτς 13π.(1), Τζέκινς 10π., Γκούντουριτς 7π.(1), Κούζμιτς 6π., Μπιέλιτσα 9π.

Keywords
Τυχαία Θέματα