Βαγγέλης Μάντζαρης στο Basketblog: «Καλοδεχούμενη η κριτική»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Basketblog και στον Αχιλλέα Μαυροδόντη για το πώς ήρθε η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και για τη σημασία που είχε το αποτέλεσμα για τους «Ερυθρόλευκους». Ακόμα έσταξε «μέλι» για τους πρώην συμπαίκτες τους στις μικρές Εθνικές, τους οποίους αντιμετώπισε στον αγώνα με τους «Κιτρινόμαυρους», ενώ αναφέρθηκε και στην συνέχεια της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την Μάλαγα, αλλά και στους στόχους που έχει ο Ολυμπιακός

στο top16. Τέλος αναφέρθηκε στην κριτική που του είχε ασκηθεί λέγοντας πως «κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη».

-Που κρίθηκε το σημερινό παιχνίδι;
«Σίγουρα στις λεπτομέρειες. Δεν ήμασταν καλοί και όταν δέχεσαι μέσα στο «σπίτι» σου 80 πόντους μόνο ικανοποιημένος δεν είσαι. Κρατάμε την νίκη, τίποτε άλλο».

-Περιμένατε η ΑΕΚ να είναι τόσο ανταγωνιστική;
«Ξέραμε πως η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα και ότι έχει παίκτες υψηλού επιπέδου. Παρόλα αυτά πιστεύω πως εμείς φτάσαμε σήμερα το παιχνίδι εκεί που έφτασε. Εμείς παίζαμε στο γήπεδό μας και εμείς δεν ήμασταν καλοί…»

-Υπήρξε κάποια στιγμή που φοβηθήκατε την ΑΕΚ;
«Δεν μπορώ να πω πως φοβηθήκαμε. Εκείνη την ώρα που έχεις ανεβασμένους σφυγμούς δεν κοιτάς φόβους κλπ, κοιτάς το παιχνίδι, φάση με φάση. Δεν βρεθήκαμε ποτέ με μεγάλη διαφορά, ήταν συνεχώς στον πόντο. Οπότε ήταν συνεχώς στο χέρι μας. Είχαμε χρόνο και κοιτούσαμε την κάθε κατοχή. Έτσι κάνουμε πάντα, έτσι κάναμε και τώρα».

-Η νίκη αυτή σας διατηρεί και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας…
«Αυτό μετράει! Πάνω από όλα το αποτέλεσμα είτε είναι καλή είτε είναι κακή η εμφάνιση. Το καλό είναι και στις κακές ημέρες να μπορείς να κερδίζεις. Αυτό είναι το θετικό στις μεγάλες ομάδες».

-Στα της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός είναι μετά τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση του ομίλου. Είναι εφικτός στόχος η πρώτη θέση;
«Είναι πολύ μακρινό πιστεύω για να μπορούμε να πούμε κάτι αλλά σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα πορεία μας. Το να είσαι πρώτος με 6-1 μόνο καλό μπορεί να είναι. Όμως δεν ευησυχαζόμαστε, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αρχής γενομένης από τη Μάλαγα να ξεκινήσουμε θετικά και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, όπως έχουμε πει από την αρχή της διοργάνωσης, και να διατηρηθούμε σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα».

Ολυμπιακός τη συνταγή την ξέρει καθώς στον πρώτο γύρο κερδίσατε στην Μάλαγα. Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να πάρει την νίκη σε αυτό το παιχνίδι;
«Σίγουρα είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Ο κόουτς Πλάθα έχει περάσει την δική του Φιλοσοφία, η ομάδα του επιθετικά έχει μεγάλο ταλέντο και στην άμυνα έχουν κάποια τρικ που θα πρέπει να προσέξουμε. Από εκεί και πέρα παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και θα ξεκινήσουμε όπως πάντα από την άμυνα. Αν κρατήσουμε την Μάλαγα χαμηλά και βρούμε ρυθμό και στην επίθεση δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

-Με πολλά από τα παιδιά που παίζουν στην ΑΕΚ ήσασταν συμπαίκτες στις μικρές εθνικές επί αρκετά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία. Πως είναι το να τους βλέπεις πλέον ως αντιπάλους;
«Καταρχάς χαίρομαι που αυτά τα παιδιά είναι στην Α1 σε πολύ υψηλό επίπεδο, γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο το να παίζεις σε Παναθηναϊκό Ολυμπιακό, είναι και να παίζεις στην υπόλοιπη Α1. Η ΑΕΚ όπως είναι φανερό έχει κάνει βήματα μπροστά και μακάρι να συνεχίσει έτσι και εκείνη, αλλά και οι άλλες ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ ώστε να γίνει και το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Σίγουρα χαίρομαι λοιπόν, όμως μέσα στο γήπεδο πρέπει να κερδίζεις, ακόμα και αν παίζεις με τον αδερφό σου».

-Υπήρξε μια περίοδος που δέχθηκες αρκετή κριτική. Όμως τώρα βλέπουμε πως είσαι πάντα θετικός στο γήπεδο. Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα αυτό;
«Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να κερδίζει η ομάδα μου. Αν δεν είμαι καλός αλλά κερδίσουμε, δεν με απασχολεί το τι έκανα εγώ. Σίγουρα μακάρι να τα συνδυάσω και τα δύο, αλλά πρωτίστως θέλω να κερδίζει η ομάδα. Σε άλλα παιχνίδια είμαι εγώ καλός, σε άλλα είναι κάποιος άλλος. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, είτε είναι καλοπροαίρετη, είτε κακοπροαίρετη. Έτσι είναι στον αθλητισμό και όταν είσαι στον Ολυμπιακό είναι λογικό να υπάρχει κριτική, να υπάρχει πίεση. Πρέπει όμως να ανταποκριθείς. Εγώ αφού η ομάδα είναι καλά και μέσα στους στόχους της, δηλαδή είναι πρώτη σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα είμαι ευχαριστημένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα